Frunda, comparatie intre Basescu si Putin: E dictatura justitiei asupra statului de drept

Marti, 11 Martie 2014, ora 21:20
4689 citiri
Frunda, comparatie intre Basescu si Putin: E dictatura justitiei asupra statului de drept

Consilierul onorific al premierului Victor Ponta, Gyorgy Frunda, a comentat, marti seara, criticile aduse de Traian Basescu parlamentarilor care au votat impotriva ridicarii imunitatii unor colegi care au probleme cu justitia.

"Presedintele Traian Basescu nu a vorbit ca un judecator, a vorbit ca un ofiter de politie. Presedintele republicii incearca sa sperie Parlamentul si pentru telespectatori, sa lamurim un lucru. Parlamentul nu este un instrument de cenzura pentru procurori, ci poate sa-i apere pe parlamentari de anumite abuzuri si atacuri politice.

De aceea, in sistemele in care exista un astfel de filtru, Parchetul trebuie sa prezinte dovezi temeinice sau probe ca exista motive pentru inceperea urmaririi penale. Parlamentul are acest drept si este constitutional. Legea nu a infrant justitia, sa fie clar", a declarat fostul senator UDMR.

Basescu acuza Guvernul si Parlamentul: Nu lasa justitia libera!

Mai mult, Gyorgy Frunda a adaugat ca nu este normal ca Romania sa aiba atatia politicieni si judecatori in inchisoare si nici ca presedintele sa aiba acces la informatii din dosarele politicienilor si sa le comenteze, "asa cum a facut Putin in cazul lui Hodorkovski".

Basescu, comparat de Frunda cu Vladimir Putin

"Niciun presedinte din cele 27 de tari ale UE, cu exceptia presedintelui Romaniei, nu face asemenea afirmatii, niciunul nu stie ce se intampla in dosarele penale, niciunul nu aduce dovezi impotriva unui parlamentar sau a unui neparlamentar. Singurul care a mai facut acest lucru a fost acuma vreo 15 ani - Putin, presedintele rus impotriva lui Hodorkovski.

Statul de drept inseamna ca presedintele sa nu aiba informatii mai multe decat comisia care da un anumit aviz. Nu poate sa faca un proces de intentie si sa dea si un verdict. Nu este normal ca Romania sa aiba cei mai multi oameni politici condamnati, cei mai multi judecatori si procurori in inchisori. Nu cred ca Romania este cea mai corupta tara din lumea asta ca sa aiba cei mai multi oameni politici dupa gratii.

Aceste sentinte duc la o frica generalizata la nivelul administratiei centrale. >Are loc o dictatura a justitiei asupra statului de drept. Dictatura nu poate fi numai din partea presedintelui, parlamentului sau a Guvernului, poate fi si din partea justitiei. Justitia trebuie sa asigure o viata normala a societatii, nu se face cu toata lumea la puscarie", a adaugat consilierul onorific al premierului Victor Ponta.

Daniel Chitoiu scapa de urmarirea penala - deputatii nu-l lasa pe mana Justitiei

Totodata, Gyorgy Frunda a spus ca este de parere ca "presedintele refuza gratierile doar ca sa nu poata fi atacat el in justitie".

Presedintele Traian Basescu a sustinu, marti seara, o declaratie de presa de la Palatul Cotroceni in care a criticat votul deputatilor impotriva urmaririi penale a lui Daniel Chitoiu.

Seful statului a acuzat acuzand Guvernul si Parlamentul ca "nu lasa justitia libera" si a enumerat o lista a demnitarilor pentru care s-a cerut urmarire penala, refuzata de Parlament, afirmand ca respectivii sunt "oameni influenti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gyorgy Frunda dictatura justitie Romania, #Frunda justitie Romania dictatura, #consilier premier atac Basescu , #stiri Gyorgy Frunda