Frunda: Basescu se amesteca in campanie prin cererea pentru Dobre si Borbely

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 15:05
3681 citiri
Frunda: Basescu se amesteca in campanie prin cererea pentru Dobre si Borbely
Foto: Arhiva (Evenimentul Zilei)

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat ca cererea presedintelui Traian Basescu de reluare a votului pentru avizarea urmaririi penale a fostilor ministri Laszlo Borbely si Victor Paul Dobre e o incercare de a lovi partidele din care fac parte acestia si inseamna o implicare in campania electorala.

"Pe prima reflectie, nu stiu daca presedintele are asemenea atributii constitutionale. Mi se pare ca nu are asemenea drept, ceea ce inseamna ca se amesteca in campania electorala. E vorba pur si simplu despre campanie electorala, in afara sferei Constitutiei.

Daca exista un vot al Parlamentului pe problemele trimise, nu se poate reveni. Daca exista elemente noi, procedura se reia de la zero, apoi Parchetul General face o noua solicitare.

Presedintele provoaca valuri politice, vrea sa decredibilizeze Parlamentul si sa dea in USL si UDMR", a spus Frunda pentru Ziare.com.

Basescu cere rediscutarea cazurilor Dobre si Borbely o data cu al lui Trasculescu

Presedintele Traian Basescu a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputatilor sa se ia in discutie si cazurile Victor Paul Dobre si Laszlo Borbely cand se discuta cazul Alin Trasculescu.

Anuntul a fost facut de liderul deputatilor PDL Mircea Toader, luni, dupa sedinta Biroului Permanent.

El a spus ca presedintele a adresat o scrisoare conducerii Camerei in care a solicitat sa se analizeze oportunitatea discutarii cazurilor Dobre si Borbely odata cu sesizarea MJ in cazul Trasculescu.

Traian Basescu a precizat in scrisoarea trimisa presedintelui Camerei Deputatilor ca, avand in vedere faptul ca in momentul de fata la Camera este posibil sa fie luata in discutie solicitarea de ridicare a imunitatii parlamentare a lui Alin Trasculescu, sa se gaseasca si caile legale pentru a relua dezbaterea cu privire la cazurile fostilor ministri Laszlo Borbely si Victor Paul Dobre.

"Avand in vedere faptul ca in momentul de fata la Camera Deputatilor este posibil sa luati in discutie solicitarea de ridicare a imunitatii parlamentare a domnului deputat Alin Trasculescu va rog sa gasiti, cu respectarea legislatiei si a procedurilor parlamentare, caile legale pentru a relua dezbaterea cu privire la cele doua solicitari ale Parchetului general de pe langa ICCJ privind incuviintarea inceperii urmaririi penale fata de domnii deputati (fosti ministri) Laszlo Borbely si Victor Paul Dobre, pentru a permite autoritatii judecatoresti sa-si desfasoare activitatea in absenta oricaror influente sau obstructii", se mentioneaza in scrisoarea lui Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Frunda cereri Borbely Dobre, #Frunda Basescu amestec campanie , #UDMR