Frunda a devenit oficial consilierul premierului Ponta, dar fara plata

Miercuri, 09 Ianuarie 2013, ora 23:14
1745 citiri
Frunda a devenit oficial consilierul premierului Ponta, dar fara plata
Foto: Arhiva

Fostul senator UDMR Gyorgy Frunda a fost numit, miercuri, consilier onorific al premierului Romaniei. El nu va fi remunerat in aceasta functie.

Premierul Victor Ponta a anuntat inca de saptamana trecuta ca Gyorgy Frunda va deveni consilierul sau.

"Am discutat cu el si a acceptat. Va fi consilierul meu pe probleme juridice, internationale si de minoritati", a spus Ponta laAntena 3.

Potrivit Mediafax, Gyorgy Frunda a pierdut mandatul de senator in urma redistribuirii, care a dus la castigarea unui mandat de deputat, in Mures, de catre un candidat PPDD clasat pe locul patru intr-un colegiu.

Frunda, consilierul lui Ponta: Romania nu se comporta institutional ca stat national

In urma cu numai doua zile, Gyorgy Frunda a declarat ca Romania "nu este un stat national".

"A sustine ca Romania este un stat national pur si simplu nu este adevarat. Romania s-a comportat ca un stat national in perioada interbelica, cand in primarii era scris 'Aici se vorbeste numai romaneste', cand s-au desfiintat toate scolile unguresti. Romania nu este stat national nu doar pentru ca are vreo 20 de minoritati nationale, ci pentru ca nu se comporta institutional ca un stat national.

Ce suveranitate puternica, singura, neimpartita are Romania, cand deficitul bugetar al Romaniei se hotaraste la Bruxelles, nu la Bucuresti? Ce suveranitate are Romania cand deciziile instantelor romanesti sunt contestate si anulate la Strasbourg?

Romania se comporta ca un stat national puternic atunci cand are de-a face cu o comunitate mica, dar in relatiile cu UE demult nu mai e un stat national. Si asta nu e o rusine, nu mai este stat national Franta, care a inventat notiunea de stat national. Definirea de stat national (data Romaniei- n.red.) nu e adevarata, nu e sincera", a declarat Frunda intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Frunda consilier Ponta, #Gyorgy Frunda UDMR, #Frunda stat national , #UDMR