Secretarul general al Ministerului Energiei a fost demis de Ciucă după greșeala din OUG-ul cu noile măsuri

Vineri, 28 Ianuarie 2022, ora 14:33 3175 citiri
Premierul Nicolae Ciucă a semnat decizia de revocare FOTO Hepta

Premierul Nicolae Ciucă l-a demis joi, 27 ianuarie, pe secretarul general al Ministerului Energiei Nicolae-Radu Chiurtu. Acesta din urmă a fost învinovățit pentru greșeala din Ordonanța de Urgență (OUG) privind noile măsuri din Energie.

„DECIZIE privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, de către domnul Nicolae-Radu Chiurtu a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Energiei

Având în vedere aspectele constatate în cadrul ședinței Guvernului României din data de 26 ianuarie 2022, în temeiul art. 29, art. 394 alin. (2) lit. d), art. 397, art. 502 alin. (1) lit. f), art. 509 alin. (3), art. 524 alin. (1) și al art. 530 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie.

Articol unic. — (1) La data intrării în vigoare a prezentei decizii încetează exercitarea, cu caracter temporar, de către domnul Nicolae-Radu Chiurtu a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Energiei.

(2) Domnul Nicolae-Radu Chiurtu predă lucrările și bunurile care i-au fost încredințate în vederea exercitării atribuțiilor de serviciu în termen de 3 zile de la data prevăzută la alin. (1)”, se arată în decizia publicată în Monitorul Oficial.

Cu o zi în urmă, guvernul Ciucă s-a reunit într-o ședință pentru a corecta din OUG o eroare materială - o neconcordanță între conținutul corpului principal și anexă, în conformitate cu noile plafoane la gaze naturale.

Ulterior liderii coaliției de guvernare au avut o ședință fulger la care PSD a pus presiuni pentru a-l demite pe secretarul general responsabil de eroare, conform unor surse politice citate de Ziare.com

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii