Șase idei de gustări delicioase care nu îngrașă. Ce poți să mănânci fără nicio grijă între mese

Joi, 19 Mai 2022, ora 01:14
9212 citiri
Șase idei de gustări delicioase care nu îngrașă. Ce poți să mănânci fără nicio grijă între mese
Fie că ținem dietă, fie că nu, gustările dintre mese sunt extrem de importante și ne pot afecta greutatea FOTO Pixabay

Fie că ținem dietă, fie că nu, gustările dintre mese sunt extrem de importante și ne pot afecta greutatea, dacă nu mâncăm ce trebuie.

Indiferent de tipul de dietă pentru care optăm, cele 3 mese pe zi și 2 gustări, provoacă mult stres și ne pot face să renunțăm la dietă.

Unele studii sugerează că o gustare integrală, bogată în nutrienți, cu un conținut mai mare de proteine și fibre, ne poate ajută să ne menținem pe drumul cel bun obiectivele de slăbire prin creșterea sățietății. În plus, gustările contribuie, de asemenea, cu nutrienți valoroși la dietă zilnică, sunt de părere specialiștii.

Idei de gustări sănătoase

Mere

Un măr pe zi poate ține medicul departe și creșterea în greutate la distanță. Aceste fructe au un conținut scăzut de calorii, sunt bogate în apă (ceea ce le face destul de sățioase) și sunt o sursă majoră de micronutrienti, fibre alimentare sățioase și polifenoli antioxidanți care pot avea efecte împotriva obezității. Studiile arată că, dacă mâncăm un măr pe zi, timp de 4 până la 12 săptămâni, avem șanse mai mari să slăbim în comparație cu evitarea fructului.

Ou fiert tare

Consumat cu predilecție la micul dejun, oul este considerat și o gustare grozavă de slăbit datorită numărului sau scăzut de calorii și conținutului ridicat de proteine (6 grame). Acest lucru se datorează faptului că oul ocupă un locul înalt pe scară de sățietate. În plus, cercetările sugerează faptul că mâncarea unui ou la o masă poate reduce semnificativ aportul de calorii în restul zilei, în comparație cu consumul unui alt aliment.

Iaurt Grecesc

Iaurtul grecesc figurează pe majoritatea listelor că fiind una dintre cele mai sănătoase gustări, indiferent dacă vrem să slăbim sau nu. Este o sursă bună de vitamine și minerale, este un înlocuitor excelent pentru înghețată bogată în calorii, iar proteinele sale vă ajută să vă simțiți plin pentru mai mult timp. O singură porție de iaurt grecesc va oferă 15 grame de proteine delicioase. Pentru a obține toate beneficiile acestui produs, este recomandat consumul iaurtului natural cu 2% grăsimi, iar dacă simțiți nevoia de zahăr, puteți completă această gustare cremoasă cu oricare dintre fructele tale preferate, cum ar fi căpșuni, afine sau zmeură.

Brânză Cottage

Brânză de vaci a fost și rămâne în continuare un element de bază al multor diete de slăbire, motivul fiind unul foarte întemeiat, conținutul mare de proteine, săracă în carbohidrați și relativ săracă în calorii. Tipul predominant de proteină din brânză de vaci se numește cazeină; este un tip de proteină din lactate care se absoarbe mai lent, ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, oferă senzație mai prelungită de sățietate și ajută la sinteză proteinelor musculare după un antrenament. Brânză de vaci este o gustare excelență atunci când va doriți să pierdeți câteva kilograme și o puteți consumă înainte de culcare. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Florida au descoperit că mâncarea a 30 de grame de proteine din brânză de vaci cu aproximativ 30 de minute înainte de culcare pare să aibă un efect pozitiv asupra calității musculare, metabolismului și sănătății generale.

Mix de legume

Ne plac sau nu, legumele sunt alimente cu beneficii majore asupra sănătății. Legumele precum morcovii, ardeiul gras roșu și țelină sunt bogate în apă și au un conținut scăzut de calorii. În plus, toate conțin fibre care stimulează sățietatea, ceea ce le face să fie o amenințare triplă atunci când vorbim de pierderea în greutate. Castraveții reprezintă o idee la fel de bună de gustare, fără să va faceți griji cu privire la refrigerare. Cu un conținut de 95% apă, castraveții sunt excelenți pentru hidratare, au un indice glicemic scăzut, oferă beneficii împotriva bolilor cardiovasculare și pot ajută la reglarea tranzitului intestinal.

Gustări proteice

Sunt recomandate ca gustare rapidă între mese sau că o bună alternativă la snack-urile pline de carbohidrați, sărace în proteine, foarte bogate în calorii și cu un conținut scăzut și dezechilibrat de elemente nutritive.

Nuci

Nuci, nucile braziliene, migdale, fistic, toate reprezintă o gustare excelență atunci când avem nevoie de energie! Nucile sunt bogate în selenium și acizi grași omega-3, fisticul este bogat în carotenoizi, iar migdalele, în proteine. Acestea sunt unele dintre cele mai bune gustări pentru slăbit pe care le puteți savura pe tot parcursul anului și, în continuare, va puteți atinge obiectivele de slăbire.

Cum să slăbești sănătos și rapid până de Paște
Cum să slăbești sănătos și rapid până de Paște
Kilogramele puse încet, încet în jurul taliei încep să te facă să privești cu furie la toaletele de petrecere din garderoba ta? Nu mai poți suporta încă o cheltuială în plus pentru a...
Slăbește sănătos cu ajutorul dietei cu suc de pătrunjel
Slăbește sănătos cu ajutorul dietei cu suc de pătrunjel
Fiind foarte bogat în vitamine și minerale și sărac în calorii, pătrunjelul este ideal pentru alimentația persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus. Are, de asemenea,...
#gustari sanatoase, #dieta, #slabire , #dieta