Cum sunt arse ilegal deșeurile toxice la marginea Bucureștiului. Metoda prin care se fac nevăzuți cei vinovați de poluare FOTO

Sambata, 19 Februarie 2022, ora 16:44 4126 citiri
Terenurile - sursă a poluării aerului în Capitală - sunt situate la marginea Bucureştiului FOTO Facebook/ Primăria Municipiului Bucureşti

Primăria Capitalei a anunţat că mai multe zone cu acumulări masive de deşeuri au fost descoperite, vineri, de poliţiştii locali ai Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control Bucureşti cu ocazia unor acţiuni de combatere a poluării aerului în Capitală.

Însoţiţi de Anamaria Gram, consilier general şi membru în Comisia de Ecologie, Protecţia Mediului şi Igienizare, inspectorii Direcţiei Control din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au identificat, la marginea Capitalei, mai multe terenuri pe care erau depozitate şi arse ilegal cantităţi mari de deşeuri toxice, în special cauciucuri, cabluri electrice şi resturi provenite din dezmembrări auto, arată un comunicat de presă al PMB.

Conform sursei citate, în urma arderii ilegale a acestora în atmosferă sunt eliberate substanţe chimice sub forma unor compuşi foarte toxici atât pentru oameni, cât şi pentru mediul înconjurător.

Terenurile - sursă a poluării aerului în Capitală - sunt situate la marginea Bucureştiului, în zone nepopulate, accesul făcându-se pe drumuri neasfaltate, aproape impracticabile.

„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii locali au constatat că aceste activităţi ilegale – care aduc prejudicii majore mediului înconjurător – se produc, în special, noaptea tocmai pentru a face imposibilă depistarea arderilor. Persoanele responsabile de arderea ilegală a deşeurilor şi, implicit, de poluarea aerului în Bucureşti urmează a fi identificate şi sancţionate, conform prevederilor legale”, mai indică sursa menţionată.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii