Pericolul ”criminal” de deasupra Pământului: Poate ucide astronauții, sateliții și stațiile spațiale inopinat VIDEO

Sambata, 05 Martie 2022, ora 01:19
6898 citiri
Pericolul ”criminal” de deasupra Pământului: Poate ucide astronauții, sateliții și stațiile spațiale inopinat VIDEO
Gunoiul spațial un pericol pentru astronauți și sondele cosmice FOTO: Scenice News

Astronomii de la NASA și Agenția Spațială Europeană (ESA) au anunțat că deasupra Pământului există un pericol ”criminal”, care este capabil să ucidă astronauții, sateliții și stațiile cosmice. În prezent, experții au spus că pe orbita planetei noastre sunt aproximativ 36.500 de resturi spațiale care amenință viitorul traficului.

Șapte astronauți de la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) au fost în mare pericol în ziua de 15 noiembrie 2021, când platforma lor se îndrepta brusc spre o zonă periculoasă plină de deșeuri, potrivit Science News.

În acel incident, o coliziune cu un ”gunoi” spațial ar fi amenințat viața astronauților de pe ISS, iar NASA i-a avertizat atunci să se adăpostească în modulul de siguranță, existând în orice moment soluția să apeleze la sonda de evacuare spre Pământ.

Din fericire, ISS a trecut cu bine de regiunea cu deșeuri spațiale, fără niciun accident nedorit. Iar peste câtva timp, s-a aflat care a fost sursa acestor resturi periculoase. Cu câteva zile mai devreme, guvernul rus a lansat o rachetă asupra unui satelit de-al său, scos din uz, încă din anii ’80, pentru a testa o nouă tehnologie și de a-l distruge.

Explozia care a urmat atacului cu rachetă venit din Rusia, a ”ucis” satelitul, dar a produs și 1.500 de deșeuri spațiale suficient de mari, care puteau pune în pericol Stația Spațială ISS.

Invenție revoluționară, în premieră mondială: Dispozitivul care ”vede” orice lucru sub pământ va schimba lumea VIDEO

Trebuie menționat faptul că deșeurile spațiale se învârt în jurul Pământului pe orbită, cu viteze de până la 8 kilometri pe secundă. Iar viteza de impact poate atinge 15 kilometri pe secundă sau de 10 ori mai mare decât a unui glonț.

Gunoiul spațial este o amenințare în creștere pentru sondele spațiale ale NASA, dar și a altor țări, precum și pentru sateliții aflați pe orbita Pământului. ”Noi am creat acest risc. Din fericire, există lucruri pe care le putem face pentru a împiedica riscul”, a spus Don Pallacco, astronom la Universitatea Warwick din Anglia.

Fenomenul care va zgudui structura spațiu-timp: Două corpuri spațiale gigantice merg spre un cataclism VIDEO

ESA a estimat că există 36.500 de bucăți de resturi spațiale mai mari de 10 centimetri care orbitează acum deasupra Pământului și un milion de gunoaie cu diametrul cuprins între 1 și 10 centimetri.

Sunt, în prezent, companii și oameni de știință care lucrează la idei tehnologice pentru a curăța gunoiul spațial. Dar vor avea nevoie de strategii diferite, în funcție de partea din spațiu, pe care o ”debarasează”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
Şeful agenţiei spaţiale americane NASA, Bill Nelson, a declarat miercuri în Congres că China foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu, relatează DPA....
#gunoi spatial, #resturi spatiale, #resturi spatiale pericol, #sonde spatiale NASA, #Statia Spatiala Internationala, #NASA , #fenomen