Traficul feroviar din Marea Britanie, grav afectat de o nouă grevă. Sindicatele cer ca salariile să țină pasul cu inflația

Duminica, 02 Octombrie 2022, ora 07:24
1621 citiri
Traficul feroviar din Marea Britanie, grav afectat de o nouă grevă. Sindicatele cer ca salariile să țină pasul cu inflația
Grevă ăe calea ferată din Marea Britanie FOTO Pixabay

Trenurile din Marea Britanie au fost aproape oprite sâmbătă, în timp ce grevele lucrătorilor feroviari s-au adăugat la o săptămână de agitaţie cauzată de creşterea preţurilor la energie şi de reducerile de taxe nefinanţate care au zguduit pieţele financiare.

Doar aproximativ 11% din serviciile de trenuri erau aşteptate să funcţioneze sâmbătă în Marea Britanie, potrivit Network Rail.

Sindicatele au declarat că au declanşat greva de o zi pentru a cere ca majorările salariale să ţină pasul cu inflaţia care se aşteaptă să atingă un vârf de aproximativ 11% în această lună.

Consumatorii au fost, de asemenea, afectaţi de o creştere a facturilor la energie. Facturile gospodăriilor sunt aşteptate să crească cu aproximativ 20%, chiar şi după ce guvernul a intervenit pentru a limita preţurile.

Prim-ministrul Liz Truss, aflată în funcţie de mai puţin de o lună, a vorbit despre criza costului vieţii ca fiind motivul pentru care a acţionat rapid pentru a introduce un controversat program de stimulare economică, care include reduceri de taxe nefinanţate în valoare de 45 de miliarde de lire sterline (48 de miliarde de dolari).

Îngrijorarea că aceste planuri ar duce datoria guvernamentală la niveluri nesustenabile a făcut ca lira sterlină să atingă un minim record faţă de dolar în această săptămână şi a forţat Banca Angliei să intervină pe piaţa obligaţiunilor.

"Trebuie să facem lucrurile mai repede în această ţară", a declarat Truss pentru ziarul The Sun, publicată sâmbătă. "Aşa că voi face lucrurile diferit. Aceasta implică decizii dificile şi implică perturbări pe termen scurt".

Patru sindicate au convocat trei greve de 24 de ore în următoarele opt zile, asigurând întreruperi ale serviciilor pentru o mare parte a săptămânii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schimbare istorică în regulamentul fotbalului englez
Schimbare istorică în regulamentul fotbalului englez
Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat că din sezonul viitor se renunţă la reluarea meciurilor în caz de egalitate la finalul timpului regulamentar, începând din primul tur al Cupei...
Grevă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Salariații se simt "discriminați"
Grevă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Salariații se simt "discriminați"
Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea...
#greva, #trenuri, #cale ferata, #anglia , #Marea Britanie
Comentarii