Nicușor Dan, despre greva STB: "Este o grevă politică, afectează viața a sute de mii de bucureșteni"

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 08:45
3297 citiri
Nicușor Dan, despre greva STB: "Este o grevă politică, afectează viața a sute de mii de bucureșteni"
Nicusor Dan, primarul Capitalei / Foto: Facebook.com

Mijloacele de transport în comun nu circulă joi dimineață, 20 ianuarie, după ce sindicaliștii STB au declanșat o grevă de avertisment.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, consideră greva ilegală.

"Avem o grevă la Serviciul public de transport, la STB. Acțiune foarte gravă care afectează bucureșteni din toate categoriile. Copii care trebuie să meargă la școală, copii care trebuie să meargă la serviciu, ca să presteze diferite activități, oameni în vârstă care poate trebuie să meargă la un consult medical.

Este o grevă ilegală pentru multe motive. În primul rând suntem în stare de alertă și în stare de alertă nu se fac greve. Există o lege a dialogului social care obligă ca înainte de o grevă să existe niște pași procedurali tocmai pentru ca patronatul sau în cazul nostru Consiliul de Administrație să poată să ia cunoștință de revendicări. Și chiar dacă nu am fi în stare de alertă, există obligația legală ca pentru acele servicii importante printre care transportul public să fie asigurată o activitate de o treime, lucru care nu se întâmplă", a declarat primarul Capitalei Nicușor Dan într-o conferință de presă.

"Acțiunea în instanță este scrisă, este depusă la Tribunalul București de către STB prin care solicită judecătorilor să constate că această acțiune este ilegală și să dispună reluarea lucrului. Va fi o cerere de intervenție din partea municipalității, care este și ea scrisă.

Această grevă afectează viața a sute de mii de bucureșteni.

Nu este o grevă spontană. Este o grevă orchestrată de sindicatul reprezentativ și avem dovezile în acest sens. Avem deja scrise și depuse plângerile penale împotriva liderilor de sindicat care au orchestrat.

Este o grevă politică al cărui principal responsabil este domnul Petrariu, consilier general PSD și lider al sindicatului reprezentativ", a mai spus Nicușor Dan.

Directorul STB, Adrian Criț, consideră greva ilegală.

"Liderii de sindicat au speculat anumite aspecte și nu au luat în calcul situația reală.

Angajații noștri au contract colectiv de muncă valabil, au drepturile respectate și trebuie să își îndeplinească obligațiile.

Vehiculele sunt mai curate, respectă programul de transport. Am deplasat proceduri de achiziție pentru vehicule electrice și infrastructură de cale de rulare. Condițiile de muncă sunt îmbunătățite.

Suntem deschiși dialogului. Angajații trebuie să știe că au și obligații. Bucureștenii nu trebuie să sufere.

Această grevă este ilegală în condiții de pandemie. Sunt documente care vor sta la baza unei plângeri penale și va fi contra unor lideri de sindicat. Angajații sunt manipulați de către sindicat.

La ora 9.00 vom sesiza tribunalul pentru suspendarea acestei greve ilegale", a declarat directorul STB joi dimineață, într-o conferință de presă.

Sindicaliștii sunt chemați la ora 14.00 la discuții cu conducerea STB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#greva stb, #NIcusor Dan, #primarul capitalei, #greva transport comun , #greva STB