Greva STB: Transportul în comun s-a reluat în zone din estul Capitalei. Anunțul lui Nicușor Dan

Sambata, 22 Ianuarie 2022, ora 19:31
5376 citiri
Greva STB: Transportul în comun s-a reluat în zone din estul Capitalei. Anunțul lui Nicușor Dan
Nicușor Dan a anunțat, sâmbătă seara, că liniile de tramvai 14 și 21 circulă normal. OTO: Facebook / Nicușor Dan

Depourile STB din cartierele bucureștene Colentina și Titan și-au reluat activitatea, sâmbătă seară, iar liniile de tramvai 14 și 21 circulă normal, a anunțat pe Facebook edilul general al Capitalei, Nicușor Dan.

„Depourile STB Colentina și Titan funcționează în integralitate la această oră. Liniile de tramvai 14 și 21 au acum trafic în regim normal. Salut decizia rezonabilă a vatmanilor și a șoferilor care respectă legea și hotărârea instanței și ies la muncă. Îi încurajez pe toți să reia rapid activitatea și să facă ceea ce e corect. Am primit deja la numărul de telefon 0800.800.868 reclamații despre intimidări și agresiuni ale liderilor sindicali la adresa șoferilor și vatmanilor care doresc să muncească. Mulțumesc polițiștilor că reacționează imediat la sesizări și sunt sigur că o vor face în continuare. Nimeni nu are dreptul să împiedice angajații STB să reia lucrul! Vremea sindicalismului mafioto-politic în România a apus. Ce se întâmplă zilele astea este ultima zvâcnire a acestui tip de sindicalism, iar sindicatul condus de consilierul general PSD Petrariu își trăiește ultimele zile”, scrie Nicușor Dan pe Facebook, într-o postare publicată în jurul orei 19.00.

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunțat sâmbătă, 22 ianuarie, că a pus la dispoziţia şoferilor şi vatmanilor din STB un număr cu apel gratuit la care aceştia pot apela dacă sunt ameninţaţi sau agresaţi, fiind împiedicaţi de către reprezentanţi ai sindicatului să iasă pe traseu.

0800.800.868 – este numărul la care pot suna șoferii STB sau vatmanii care aleg să își reia activitatea, dar sunt amenințați de către liderii de sindicat sau de către alți colegi.

Edilul general al Capitalei dă asigurări că se va păstra confidenţialitatea asupra celor care sună şi că Poliţia va interveni cu operativitate. Totodată, edilul anunţă sprijin juridic pentru cei care se tem de eventuale repercusiuni din partea sindicatului.

Șoferii STB, între „ciocan și nicovală”

Doar câțiva șoferi STB au îndrăznit să încalce comenzile liderilor sindicali și să reia lucrul, sâmbătă, însă „trădătorii” au fost amenințați și chiar au devenit ținte ale violențelor. Majoritatea șoferilor au rămas în grevă, însă se află între ciocan și nicovală.

Descurajarea reluării transportului în comun s-a realizat prin complicitatea tăcută a liderilor sindicali cu șefii autobazelor. Astfel, conform normelor, pentru a pleca pe traseu, vehiculele STB trebuie să aibă o viză tehnică, de conformitate, a șefilor de la Depouul unde sunt arondați.

Aceștia au refuzat, sâmbătă, să semneze fișele tehnice, drept pentru care nici șoferii care ar fi dorit, eventual, să respecte cele două decizii ale Justiției, prin care greva a fost declarată ilegală, nu au putut să revină pe trasee.

Sebastian Burduja atacă primarii USR: "Sunt oameni care s-au prezentat ca alternativă, oameni noi, dar n-au livrat rezultate"
Sebastian Burduja atacă primarii USR: "Sunt oameni care s-au prezentat ca alternativă, oameni noi, dar n-au livrat rezultate"
Sebastian Burduja, președintele PNL București, a declarat marți, 26 martie, că un candidat PNL la Primăria Capitalei chiar dacă nu ar fi câștigat ar fi propulsat un nume pentru alegerile...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#greva stb, #NIcusor Dan, #Primaria Capitalei, #linii tramvaie RATB , #greva STB
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
Bucurie!! STB-isti din Colentina&Titan N-AU EMIGRAT: sunt patrioti!