Greva șoferilor STB s-a încheiat. Transportul în comun în Capitală a fost reluat

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 07:20
9081 citiri
Greva șoferilor STB s-a încheiat. Transportul în comun în Capitală a fost reluat
Mijloacele de transport în comun au ieșit pe traseu FOTO Pexels

După 5 zile, greva angajaților de la Societatea de Transport București a fost suspendată, marți dimineață, anunță Biziday.

Tramvaiele, troleibuzele și autobuzele au reieșit pe traseu.

Deși negocierile de luni noaptea au eșuat, liderul de sindicat, consilierul PSD Vasile Petrariu, a declarat că fiecare autobază va decide dacă va opri sau nu greva. Pe cale de consecință, marți dimineața circulă toate vehiculele STB programate. Potrivit Mediafax, marți dimineață sindicatul STB a emis un comunicat în care se arată că angajații au decis suspendarea protestului, luând în considerare și “impactul foarte mare asupra cetățenilor”.

Consiliul de Administrație al STB s-a întâlnit cu primarul general și cu liderii de sindicat aseară, iar, după miezul nopții, participanții au părăsit ședința, declarând la final că, cel puțin cererea de demiterea a directorului Adrian Criț a fost respinsă, mai arată sursa citată.

Abonamentele călătorilor vor fi prelungite

Abonamentele călătorilor vor fi prelungite cu șase zile. „Decizia STB de a prelungi abonamentele care sunt în curs. Oamenii care au pierdut 6 zile cu această greva, le va fi prelungit cu zilele pierdute.

Îi îndemn pe șoferi și pe vatmani să se gândească la copiii care merg la școală, la oamenii care merg la serviciu și care trebuie să petreacă sau în stație sau mergând pe jos mult timp în frigul de afară. E o aventură cu riscuri care nu merită să fie asumată de un om rațional", a declarat Nicușor Dan.

Consiliul de Administrație va căuta soluții la revendicările sindicaliștilor, iar o delegație parlamentară ar urma să analizeze problemele la nivelul STB SA.

În timp ce conducerea societății a reclamat un supraconsum de motorină și achiziții umflate, sindicaliștii s-au plâns de condițiile de muncă și de insuficiența pieselor de schimb.

“Având în vedere că astăzi 25.01.2022 este zi normală de lucru și impactul asupra cetățenilor este unul foarte mare, că în ziua de 24.01.2022 ora 20:00 am avut o discuție cu membri Consiliului de Administrație care au promis că analizează doleanțele salariaților în perioada următoare, că astăzi 25.01.2022 vom avea o discuție la Palatul Parlamentului cu o delegație parlamentară care să analizeze problemele la nivelul STB SA, s-a discutat la nivelul fiecărui depou și autobază, celelalte entități, iar salariații au decis suspendarea acțiunii de protest și reluarea lucrului. Sindicatul Transportatorilor din București a preluat problematica ridicată în această perioada și va face demersuri către autoritățile decidente în vederea rezolvării acestora”, transmite Biroul Permanent STB.

Directorul STB a anunțat că angajează ”mii de şoferi”

Directorul general al STB, Adrian Criţ, a anunţat luni, 24 ianuarie, că s-a demarat procedura de angajare de şoferi de autobuz, selecţia urmând să fie mai atentă.

”Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajaţi care au căzut pradă manipulării sindicatului reprezentativ”, a anunţat directorul general.

Acesta a precizat că au fost formulate plângeri penale pentru cei care au declanşat greva, iar societatea este în imposibilitatea de a plăti salariile. Criţ afirmă că, pentru fiecare zi de grevă, s-au pierdut 4,8 milioane de lei pe zi

”Am luat următoarele măsuri: am notificat toţi angajaţii vis-a-vis de îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Am formulat plângeri penale împotriva celor care au declanşat această grevă ilegală. Aplicăm cu fermitate tot ceea ce este scris în Codul Muncii şi în contractul colectiv de muncă împotriva angajaţilor care nu şi-au dus la îndeplinire atribuţiile de serviciu obligaţie pe care o aveau faţă de bucureşteni”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă Adrian Criţ, directorul general al STB.

Potrivit acestuia, a fost declanşată procedura de angajare a ”mii de şoferi”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#greva stb, #protest STB bani angajati, #circulatie tramvaie, #NIcusor Dan, #sindicalisti stb , #greva STB