A cincea zi de grevă în transportul public din București. Liderul sindical anunță că va demisiona din funcția de consilier general și din PSD UPDATE

Luni, 24 Ianuarie 2022, ora 10:23
5877 citiri
A cincea zi de grevă în transportul public din București. Liderul sindical anunță că va demisiona din funcția de consilier general și din PSD UPDATE

Este a cincea zi consecutiv în care angajații de la Serviciul de Transport București protestează, refuzând să iasă pe traseu.

UPDATE. Directorul STB, Adrian Criț, a anunțat că a sunat la 112 luni, 24 ianuarie.El a mai spus că din cauza acestei greve sunt peste 4,8 milioane de lei pierderi în fiecare zi.

”Societatea nu-și va permite să plătească salariile”, a spus directorul. Adrian Criț a mai precizat că a publicat publicat anunț de angajare pentru șoferi de autobuze

”Am notificat toți angajații cu privire la sarcinile de serviciu, am formulat plângeri penale contra celor care au declanșat greva ilegală

Aplicăm tot ce e scris în Codul Muncii contra angajaților care nu și-au îndeplinit sarcina de serviciu. Se fac listele cu persoanele care au încălcat contractul colectiv de muncă, situația trebuie remediată. Cine nu e prezent la muncă trei zile consecutiv, va avea contractul de muncă desfăcut. Ne dorim personal de calitate, vom fi mai duri în selecția personalului. Salariile în STB sunt motivante.

Sunt mii de angajați, nu spun că vor pleca toți. Vom declanșa cercetare disciplinară, nu o fac eu. Se va analiza caz cu caz. Sunt liste cu cei care nu s-au prezentat la muncă. După ce se vor verifica se fac comisii de analize, se notifică angajații și facem ce scrie în contract.

Azi am publicat pe site-ul STB anunț de angajare pentru șoferi de autobuze. Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajați care au căzut pradă manipulării și protestează fără să aibă nicio dorință.

Se dorește doar demisia mea.

Cei care nu revin la locul de muncă sunt responsabili pentru neplata salariilor.

Forma de protest cum e precizată în decizia tribunalului e ilegală. De cinci zile se încalcă legea. Salariații care doresc să iasă pe traseu sunt amenințați. Le mulțumesc celor care au ieșit pe traseu”, a spus managerul STB.

UPDATE. Liderul sindical, Vasile Petrariu, anunță că va demisiona din funcția de consilier general și din PSD. El a spus că marți vor fi la muncă doar 10% dintre șoferi.

Angajații STB spun că vor demisia directorului general.

”Oamenii sunt conștienți că amenințările, șantajul îi determină să fie mai mobilizați. Cei care ne amenință ar face bine să vină cu o soluție. Mesajele transmise escaladează conflictul.

Astăzi îmi dau demisia din funcția de consilier general și din Partidul Social Democrat. Acest protest nu are nicio conotație politică”, a anunțat liderul de sindicat Vasile Petrariu, potrivit Digi 24.

De altfel, Petrariu a transmis un mesaj luni pe Facebook, în care susține că protestul nu este politic și îl acuză pe Nicușor Dan că nu a oferit nicio soluție angajaților STB și că este singurul responsabil pentru situația creată.

Doar 20 la sută din tramvaiele, troleibuzele și autobuzele care ar fi trebuit să fie pe traseu luni dimineață, 24 ianuarie, au fost scoase pe traseu. Asta înseamnă 103 vehicule din totalul de 521.

Din unitățile Dudești, Giurgiului, Bujoreni, Nordului, Alexandria și Militari, niciun vehicul nu a ieșit pe traseu, arată Economedia. Bucureștenii au fost nevoiți și de această dată să aleagă metroul pentru a ajunge la serviciu.

Sindicaliștii au fost chemați la discuții luni, la ora 9.00.

Directorul STB, Adrian Criț, spune că persoanele care au provocat greva vor ajunge în fața unei comisii de disciplină. Doar că nu se știe când. „Vom identifica persoanele responsabile, vom declanșa cercetarea disciplinară a celor care au declanșat această grevă. Nu putem lucra decât în zilele lucrătoare, noi nu putem semna documente oficiale decât cu aprobarea AGA petru o zi de weekend”, a precizat Adrian Criț, în condițiile în care luni, 24 ianuarie, este zi liberă legal.

În Serviciul de transport public București activează șase sindicate. Cel mai mare este sindicatul transportatorilor din București, care are peste 8.000 de membri.

Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Mai nimic nu s-a mai auzit despre linia de metrou care ar trebui să lege Capitala de aeroport. Ziare.com a aflat noi informații despre acest proiect. Construirea liniei de metrou până la...
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Sindicatul Naţional Tineret şi Sport organizează, marţi, un miting de protest la Agenţia Naţională pentru Sport. Sindicatul precizează că scopul acestei adunări publice îl constituie...
#greva stb, #greva transport comun, #metrou, #sindicat stb, #protest , #greva STB