Elevii revin la şcoală, după trei săptămâni de grevă generală în învăţământ. Schimbări la examenele de final de an

Marti, 13 Iunie 2023, ora 07:16
3225 citiri
Elevii revin la şcoală, după trei săptămâni de grevă generală în învăţământ. Schimbări la examenele de final de an
Pentru elvii de clasa a XII-a cursurile s-au încheiat oficial din 2 iunie FOTO Pixabay

Elevii revin în bănci marţi, 13 iunie, după mai bine de trei săptămâni de grevă generală în învăţământ, mai puţin cei din clasele terminale care se pregătesc de examene.

Pentru elvii de clasa a XII-a cursurile s-au încheiat oficial din 2 iunie, iar pentru cei de-a VIII-a în 9 iunie. În ciuda stingerii conflictului de muncă, mulţi dintre sindicalişti sunt nemulţumiţi de rezultatele negocierilor şi ar fi vrut ca protestul să continue.

Elevii revin în bănci pentru ultima săptămână din anul şcolar 2022 – 2023, la finalul a mai mult de trei săptămâni de grevă, iar cadrele didactice trebuie să finalizeze procedurile de încheiere a situaţiilor şcolare.

Elevii de clasa a XII-a au finalizat cursurile în 2 iunie, în plină grevă din educaţie, iar cei de clasa a VIII-a în 9 iunie. Şi cei de clasa a XII-a şi cei de clasa a VIII-a se pregătesc acum de examene.

Primii ar fi trebuit să fie cei de clasa a XII-a, care în această săptămână ar fi trebuit să susţină probele orale. Din cauza protestului, acestea vor fi echivalate cu mediile din liceu, iar elevii vor susţine probele scrise începând din 26 iunie.

Elevii de clasa a VIII-a vor susţine examenele la datele programate iniţial – 19 şi 21 iunie.

Finalul de an şcolar este nu doar strâns pentru cadrele didactice, dar şi extrem de tensionat. Mulţi dintre sindicaliştii din sistem ar fi vrut ca protestul să continue, nemulţumiţi de rezultatul negocierilor.

După ce liderii sindicaliştilor au anunţat stingerea conflictului de muncă s-a vorbit despre trădare, iar unii dintre sindicaliști au reclamat că nu au fost consultaţi.

La Iaşi, sindicaliştii au mai fost odată consultaţi luni seară, după ce federaţiile din educaţie anunţaseră renunţarea la protest. După voturile exprimate, s-a constatat că doar 35% dintre membrii de sindicat mai susţin greva generală, aşa că şi Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi a anunţat stingerea conflictului.

David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
Înotătorul român David Popovici (19 ani) a luat o decizie radicală privitoare la studiile sale, renunțând la facultate după mai puțin de un an. Conform Fanatik.ro, David Popovici și-a...
Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Numărul românilor care au încercat cel puţin o dată în viață drogurile se apropie de 1,5 milioane, o creştere cu circa 50% faţă de cel mai recent raport oficial, a declarat marți, 23...
#greva profesori, #scoala, #elevi, #examen , #stiri invatamant