Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Se amână începerea examenului de Bacalaureat. Modificări de ultimă oră anunțate de ministrul Educației

Joi, 08 Iunie 2023, ora 13:07
13412 citiri
Se amână începerea examenului de Bacalaureat. Modificări de ultimă oră anunțate de ministrul Educației
probele orale ale examenului de Bacalaureat vor avea loc în perioada 14 - 23 iunie FOTO Hepta

Ministrul Educaţiei Ligia Deca a anunţat joi, 8 iunie, că încheierea situaţiei şcolare pentru elevii din clasele terminale a fost prelungită până în 13 iunie.

În acest context, probele orale ale examenului de bacalaureat vor avea loc în perioada 14 - 23 iunie. Deocamdată, calendarul pentru probele scrise - nici la clasa a VIII-a, nici la clasa a XII-a - nu se modifică.

Înscrierea la examene se va prelungi până în 13 iunie.

”În acest context, probele de competențe din cadrul examenului de bacalaureat se vor susţine în perioada 14 – 23 iunie. În ceea ce privește probele scrise nu se impune în acest moment modificarea calendarului”, a mai anunţat ministrul Educaţiei.

Anterior, ministrul Educației a anunţat că trendul dascălilor participanţi la grevă este în continuare descendent.

Pe 9 iunie ar fi trebuit să fie gata situaţia şcolară a evelilor din clasele terminale, dar şi înscrierea pentru Bacalaureat şi Evaluare Naţională.

”Având în vedere contextul actual, am semnat ordinul de ministru prin care, pentru clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a pentru seral şi frecvenţă redusă, perioada de încheiere a situaţiei şcolare se prelungeşte până pe 13 iunie”, a anunţat Ligia Deca.

Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note

Ordinul ministrului Educaţiei care permite încheierea mediilor cu doar două note a fost semnat şi trimis joi, 8 iunie, spre publicare în Monitorul Oficial. De asemenea, situaţia şcolară anuală a elevilor poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral.

”Astăzi, 8 iunie 2023, fost trimis, spre publicare în Monitorul Oficial, Ordinul ministrului educaţiei nr. 4.430/2023 pentru modificarea şi completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (aprobat prin Ordinul ministrului educaţiei nr. 4.183/2022)”, anunţă, joi, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată precizează că au fost integrate propunerile de modificare a proiectului supus consultării publice, astfel încât:

în anul şcolar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două.

în anul şcolar 2022-2023, situaţia şcolară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învăţământ în şedinţa de încheiere a cursurilor şi fără ca acesta să aprobe raportul privind situaţia şcolară anuală.

Ministerul precizează că modificările aduse Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar ”au fost făcute în interesul elevilor, în contextul în care procentul de participare la protestul personalului din învăţământ este diferit, de la o unitate de învăţământ la alta”.

Ministra Educației anunță că nu vor mai fi probleme la Evaluarea Națională. Cum vor fi rezolvate diferențele de notare la grile
Ministra Educației anunță că nu vor mai fi probleme la Evaluarea Națională. Cum vor fi rezolvate diferențele de notare la grile
S-a găsit rezolvare pentru diferențele de notare la grilele de la exameul de Evaluare Națională. Ligia Deca, ministra Educaţiei, a anunţat duminică, 21 aprilie, că soluţia tehnică pentru...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#greva educatie, #Ligia Deca, #bacalaureat 2023, #probe orale bac , #scoala