Locul din Grecia plasat în topul celor mai primitoare din lume. Clasamentul select include și o regiune din România VIDEO

Joi, 26 Ianuarie 2023, ora 15:10
7440 citiri
Locul din Grecia plasat în topul celor mai primitoare din lume. Clasamentul select include și o regiune din România VIDEO
Imagine din Epir FOTO captură YouTube

Platforma Booking.com întocmește un top anual al celor mai ospitaliere zone turistice din lume, în baza comentariilor lăsate de utilizatori.

Potrivit Booking’s Traveler Review Awards 2023, regiunea La Rioja din Spania ocupă primul loc în primirea turiștilor și călătorilor, urmată de Epirus, din Grecia, Austria Superioară, County Down din Irlanda de Nord, Mureș din România, Marlborough în Noua Zeelandă, Ninh Binh în Vietnam, Limon în Costa Rica, Newfoundland & Labrador în Canada și Dakota de Nord în SUA.

Epirus, regiunea accidentată și muntoasă a Greciei

Regiunea Epirus din nord-vestul Greciei a fost votată a doua mai ospitalieră din lume pentru 2023, potrivit platformei Booking.com.

Epirul se află între lanțul muntos Pindos și Marea Ionică. Marile sale păduri virgine, Lacurile Dragonului (lacuri de munte mitice) și versanții neîmblânziți oferă o multitudine de activități.

Râurile din Epirus oferă alte activități, cum ar fi caiacul, raftingul și canotajul. Arachtos este considerat în special unul dintre cele mai frumoase și provocatoare râuri pentru caiac, în timp ce Voidomatis trece prin defileul impresionant al Vikos.

Toate acestea coexistă în armonie cu siturile arheologice, castele, mănăstiri, biserici și sate tradiționale.

10 cele mai primitoare orașe din lume

Booking a menționat într-o categorie separată cele mai primitoare 10 orașe pentru acest an. Acestea sunt:

  • Polignano a Mare, Italia
  • Hualien, Taiwan
  • San Sebastian, Spania
  • Dresda, Germania
  • Klaipeda, Lituania
  • York, Marea Britanie
  • Ushuaia, Argentina
  • Porto de Galinhas, Brazilia
  • Mexico City, Mexic
  • Coasta de Aur, Australia

Premiile Traveler Review 2023 au evidențiat furnizorii de servicii de cazare și alți furnizori de servicii de călătorie din 220 de țări și destinații care au obținut cele mai bune recenzii ale călătorilor.

Premiile s-au bazat pe 240 de milioane de recenzii verificate pe platforma Booking.com, 1,36 milioane de parteneri de cazare, 230 de furnizori de închirieri auto și 58 de furnizori de taxiuri din aeroport.

În total, 1,36 milioane de furnizori de servicii de călătorie au primit un premiu pentru serviciile lor, iar pentru al șaselea an consecutiv, apartamentele (629.421) sunt cel mai premiat tip de cazare la nivel mondial, câștigând de trei ori mai multe premii decât casele de vacanță (177.795) și hoteluri (172.036).

Este pentru prima dată când hotelurile se află pe locul trei al premiilor.

Aproape unul din 10 premiați din întreaga lume a primit eticheta „Travel Sustainable” pentru eforturile lor de a funcționa mai sustenabil. Dintre toate tipurile de cazare, hotelurile au colectat cea mai mare pondere de cazare cu eticheta de sustenabilitate (15%).

În special, Italia a fost pe primul loc printre țările cu cele mai multe premii pentru cazare (170.638), urmată de Spania (108.217), Franța (103.365), Germania (76.479), Croația (64.206), Polonia (60.721), Regatul Unit (60.697). ), al optulea Grecia (54.473), Brazilia (53.658) și SUA (46.839).

În ceea ce privește țările cu cele mai multe premii pentru apartamente, case și alte locuri de cazare unice, Italia a fost din nou pe primul loc, urmată de Spania, Franța, Germania și Croația.

La nivelul furnizorilor de servicii de transport, Spania a adunat cele mai multe premii (23), urmată de Grecia (21), Franța, Italia și Portugalia, scrie greekreporter.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#Grecia, #regiune, #primitoare, #Booking com, #desemnare, #Top 10, #orase , #stiri vacanta