Proxenetul român care a îngrozit Grecia. Coordona o organizație criminală ce obținea 100.000 de euro zilnic din prostituție

Autor: N.G.
Marti, 07 Decembrie 2021, ora 03:25
8804 citiri
Proxenetul român care a îngrozit Grecia. Coordona o organizație criminală ce obținea 100.000 de euro zilnic din prostituție
Bărbatul a fost arestat pentru a fi trimis în Grecia

Un bărbat deosebit de periculos, cu dublă cetățenie, română și moldovenească, a fost arestat preventiv la Curtea de Apel Galați în baza unui mandat european emis de autorități judiciare din Grecia.

Ion Damaschin a ajuns la 27 de ani unul dintre cei mai căutați infractori din Grecia. Este acuzat că, împreună cu alți cetățeni greci, a pus la punct o organizație criminală care se ocupa cu exploatarea sexuală a unor tinere din Republica Moldova, o parte dintre acestea fiind minore.

Bărbatul era căutat pentru mai multe capete de acuzare, respectiv înființarea și aderarea la o organizație criminală, trafic de ființe umane, spălare de bani, trafic de documente administrative falsificate, fals și uz de fals. Activitatea infracțională a membrilor grupării a început în anul 2015.

Ion Damaschin, împreună cu ceilalți membri ai grupării, au facilitat călătoria în Grecia pentru mai multe tinere din Republica Moldova, care au fost convinse de faptul că urmau să primească locuri de muncă. Odată ajunse pe teritoriul grec, erau cazate în apartamente din Atena, unde, prin amenințări și impunerea unei datorii uriașe, erau obligate să se prostitueze.

Au fost înființate veritabile bordeluri care erau coordonate de cetățeanul român, care primea banii obținuți din prostituție în plicuri, corespunzând fiecărui bordel. ”El le monitoriza funcționarea prin intermediul unor camere de supraveghere. Totodată, în contextul activității menționate, el a încheiat, împreună cu ceilalți coinculpați, acorduri fictive de parteneriat civil în numele femeilor, care au fost întocmite la birouri notarial din Atena.

Acordurile menționate au fost depuse la Serviciile Publice (Oficiul de Registratură, Fisc) și alte birouri competente ale Ministerului politicii în materie de migrație, obținând certificarea parteneriatelor false pe cererile de permis de ședere. În acest fel, au facilitat respectivelor femei reședința legală pe teritoriul Greciei”, se precizează în mandatul european de arestare, admis de Curtea de Apel Galați în 24 noiembrie 2021.

În document se vorbește și despre răpirea unor tinere care erau duse în Grecia pentru prostituție.

”Persoana căutată ar fi jucat un rol separat în găsirea femeilor moldovene pe care le-a recrutat pentru a le pune să lucreze în bordelurile co-inculpaților. Aborda femei care se aflau într-o poziție financiară si socială vulnerabilă. Pentru a-si atinge scopul, el ar fi recrutat si alte prostituate pe care le avea deja sub control, promițând reducerea datoriei pe care o aveau față de membrii grupului infracțional, în cazul în care vor accepta să-i ajute să găsească si să recruteze femei noi.

Apoi, folosind promisiuni frauduloase cu privire la găsirea de locuri de muncă legale în Grecia, își asigura acordul victimelor pentru a le face să călătorească, asumându-și în paralel rezolvarea documentelor și biletelor lor de călătorie. În acest fel, a creat o legătură cu o presupusă datorie a femeilor față de organizația criminală”, se mai menționează în mandat.

Tinerele erau obligate să aibă între 40 și 50 de întâlniri pe zi la valoarea 20 de euro fiecare. Victima era plătită zilnic cu doar 20 de euro, iar infractorii păstrau veniturile din prostituție care se ridicau la 100.000 de euro pe zi. O parte din bani erau ”spălați” prin intermediul unei societăți înființate în anul 2018.

Cutremur cu magnitudinea 5,7 în sudul Greciei. Seismul s-a simțit pe mai multe insule
Cutremur cu magnitudinea 5,7 în sudul Greciei. Seismul s-a simțit pe mai multe insule
Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a zguduit vineri, 29 martie, sudul Greciei la ora 07:12 GMT, a anunţat Centrul German de Cercetare în Geoştiinţe. Epicentrul seismului, la o adâncime de...
Delir în Georgia după prima calificare din istorie, la Euro 2024. O fostă campioană europeană a rămas acasă VIDEO
Delir în Georgia după prima calificare din istorie, la Euro 2024. O fostă campioană europeană a rămas acasă VIDEO
Echipa naţională a Georgiei s-a calificat marţi seara în premieră la un turneu final al Euro, după ce a învins Grecia, pe teren propriu, după lovituri de departajare, scor 4-2, în prima...
#Grecia, #proxenet, #roman, #arestat, #mandat european, #grupare criminala dosare penale , #justitie
Comentarii
Poza Pieues
Pieues
rank 1
asta trebuie sa fie ministrul economiei ...stie sa faca bani..