Plaja celebră din Grecia de la care turiștii trebuie să își ia adio! Motivul pentru care va fi închisă

Duminica, 19 Martie 2023, ora 03:15
11912 citiri
Plaja celebră din Grecia de la care turiștii trebuie să își ia adio! Motivul pentru care va fi închisă
Imagine din Zakynthos FOTO Pixabay

Românii sunt clienți fideli ai litoralului grecesc, mulți dintre ei având zone preferate unde ajung să meargă an de an. Locurile de cazare atent gândite de proprietari, tavernele cu preparate tradiționale grecești, dar mai ales plajele spectaculoase sunt cele care îi atrag pe conaționalii noștri.

Una dintre aceste plaje atât de îndrăgite de turiștii români va rămâne însă închisă în acest sezon estival din cauza riscului de alunecări de teren, au anunțat autoritățile miercuri, 15 martie. Este vorba despre celebra plajă Navagio, sau Plaja Epavei, din Zakynthos.

Plaja recent votată cea mai bună din lume, este o destinație turistică populară renumită pentru epava din zonă.

Decizia de a interzice accesul la plaja Navagio a fost recomandată de o echipă de experți din cadrul Organizației Anti-Seismic Planning and Protection (OASP), după o vizită la fața locului pe 8 martie, în cadrul unei verificări regulate de siguranță.

Echipa OASP a declarat că există un risc semnificativ de alunecări de teren din cauza eroziunii stâncilor din jur.

"Siguranța locuitorilor și a vizitatorilor este mai presus de orice altceva și decizia a fost luată având în vedere noile date științifice ale OASP și ale președintelui său, profesorul Efthymios Lekkas, având în vedere numărul mare de vizitatori din zonă în timpul sezonului turistic", a declarat ministrul turismului, Vassilis Kikilias.

Navagio a fost deja interzisă locuitorilor și vizitatorilor începând din septembrie anul trecut, după ce un cutremur cu magnitudinea de 5,4 a provocat căderea unor roci mari de pe stâncile din jur în golful Navagio.

În 2018, șapte persoane au fost rănite într-o alunecare de teren pe aceeași plajă. La momentul respectiv, autoritățile grecești au închis plaja, iar aceasta a rămas interzisă turiștilor până în aprilie 2019.

Siguranța plajei va fi evaluată de două ori pe an, scrie greekreporter.com.

Cum și-a primit numele plaja Navagio din Zakynthos, Grecia

Plaja îndepărtată și-a primit numele în octombrie 1980, când o furtună puternică a forțat nava "Panagiotis" să se scufunde acolo.

Înainte de acea perioadă, plaja era cunoscută sub numele de Agios Georgios.

Se spunea că nava transporta țigări și alcool de contrabandă când s-a scufundat. Nava a fost abandonată, iar căpitanul și câțiva membri ai echipajului au fost arestați. Mai târziu, ei au fost achitați de toate acuzațiile de contrabandă de către instanța de judecată.

De atunci, epava a fost vizitată de milioane și fotografiată de la fel de multe ori.

Vara trecută au apărut îngrijorări cu privire la nivelul de poluare de pe celebra plajă. Mari cantități de gunoaie au fost lăsate de turiști, stricând priveliștea frumoasă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gestul bizar prin care administrația Barcelonei vrea să se protejeze de turiști. Măsura s-a luat la presiunea localnicilor
Gestul bizar prin care administrația Barcelonei vrea să se protejeze de turiști. Măsura s-a luat la presiunea localnicilor
Consiliul local al Barcelonei a convins dezvoltatorii unora dintre cele mai populare soluţii digitale de cartografiere să ascundă traseul unui autobuz, din cauza turiştilor. Traseul...
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
#Grecia, #plaja, #inchisa, #turisti, #vacanta , #stiri vacanta