Piromanul care ar fi pus foc intenționat în pădurea din nordul Atenei, surprins de camerele de luat vederi

Sambata, 23 Iulie 2022, ora 11:53
4485 citiri
Piromanul care ar fi pus foc intenționat în pădurea din nordul Atenei, surprins de camerele de luat vederi
Un suspect de incendiere a fost surprins de camerele de luat vederi, în Grecia FOTO hellas.postsen.com

Un suspect de incendiere intenționată a fost surprins de camerele de filmat cu puțin înainte de izbucnirea focului care a cuprins muntele împădurit din Penteli, chiar la periferia Atenei.

Potrivit rețelei grecești de televiziune Alpha, localnicii au văzut un bărbat zăbovind lângă pădure în timp ce făcea mișcări ciudate chiar înainte de izbucnirea incendiului.

Când focul a izbucnit bărbatul suspect a părut că a încercat să fugă rapid din zonă, fără să știe că este urmărit de vecini.

Deși incendiile nu au fost legate oficial de o mână criminală, incendierea intenționată nu poate fi exclusă ca o cauză potențială, potrivit greekreporter.com.

„Nu putem exclude nimic... vom avea o imagine mai bună când pompierii își vor termina investigația”, a declarat prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis.

Departamentul de Investigații al Pompierilor a solicitat deja ajutorul poliției elene în identificarea incendiarului necunoscut, a cărui față a fost surprinsă de camerele de securitate. Imaginile au ajuns deja la Direcția de Investigații Criminale pentru prelucrare digitală și apoi se va încerca identificarea acestei persoane,arată hellas.postsen.com

Locuitorilor din orașele Anthousa și Drafi au fost evacuați de urgență, în timp ce flăcările se apropiau de zonele rezidențiale. Departamentul de pompieri a anunțat că 485 de pompieri sunt asistați de 28 de echipe de la sol și mai mulți voluntari, precum și de 120 de mașini de pompieri, trei avioane care aruncă apă și cinci elicoptere, toate care luptă cu numeroase incendii în Pallini, Anthousa, Penteli, Drafi și anumite zone din Geraka.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#Grecia, #incendii Grecia, #penteli, #piromani , #Grecia
Comentarii