Încă o țară europeană preia retorica Austriei cu gardurile împotriva migranților: „Funcţionează şi nu ar trebui condamnate”

Luni, 06 Februarie 2023, ora 15:32
6246 citiri
Încă o țară europeană preia retorica Austriei cu gardurile împotriva migranților: „Funcţionează şi nu ar trebui condamnate”
Cancelarul austriac Karl Nehammer a readus în discuţie această chestiune în luna ianuarie FOTO Pixabay

Una dintre țările aflate pe ruta migrației dinspre Orientul Mijlociu spre Europa se manifestă, asemenea Austriei, pentru soluția radicală pentru problema transfugilor.

Ministrul grec pentru afaceri europene Miltiadis Varvitsiotis a cerut luni, 6 februarie, finanţarea de la bugetul Uniunii Europene a construirii gardurilor de la frontierele externe, argumentând că barierele fizice au redus sosirile de migranţi în Europa.

Varvitsiotis a spus că Uniunea Europeană ar trebui să fie ''francă şi deschisă'' şi să recunoască faptul că ''gardurile funcţionează şi ele nu ar trebui să fie condamnate de Comisia Europeană''.

La rândul său, ministrul german pentru afaceri europene Anna Lührmann a afirmat că ţara sa ''nu crede în propunerile'' respective, în timp ce omologul său sloven Andrej Stancik a spus că trebuie făcut mai mult pentru a proteja graniţele blocului comunitar.

Potrivit secretarului de stat francez pentru afaceri europene Laurence Boone, ''banii UE există şi pentru a ajuta la protecţia frontierelor externe''.

Miniştrii afacerilor europene din UE discută la Bruxelles despre problema controversată a creşterii numărului de solicitanţi de azil şi de migranţi ilegali care vin în Uniunea Europeană.

Într-un interviu acordat European Newsroom săptămâna trecută, comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson s-a pronunţat împotriva ideii, apreciind că gardurile şi zidurile nu sunt ''o bună soluţie'' la problema migraţiei.

În octombrie 2021, 12 ţări membre ale UE, printre care Austria, Polonia şi Ungaria, i-au cerut Comisiei Europene să finanţeze construirea de bariere fizice de la bugetul UE, însă executivul comunitar a respins proiectul.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a readus în discuţie această chestiune în luna ianuarie, când a solicitat alocarea de la bugetul UE a sumei de 2 miliarde de euro pentru extinderea gardului de la frontiera dintre Bulgaria şi Turcia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#Grecia, #garduri frontiere ue, #Austria, #Karl Nehammer , #stiri Europa