Cum să cheltuiești puțin când mergi în vacanță în Grecia. 10 sfaturi practice

Luni, 09 Mai 2022, ora 09:44
6800 citiri
Cum să cheltuiești puțin când mergi în vacanță în Grecia. 10 sfaturi practice
Grecia, unde dintre destinațiile preferate ale românilor FOTO Unsplash

Grecia este una dintre destinațiile preferate ale românilor, astfel că unii au deja vacanțele rezervate pentru vara aceasta, în vreme ce alții încă mai caută cele mai bune oferte.

Bugetul este un aspect foarte important, mai ales în contextul economic actual. Turiștii care merg des în Grecia știu deja unde să mănânce la prețuri rezonabile, cum să aleagă cazarea ideală și cum să planifice în general concediul în funcție de nevoi. Totuși, cei care se duc pentru prima dată mai ales ar putea să facă alegeri nu tocmai inspirate, care să îi determine să scoată din buzunar mult mai mulți bani decat era necesar.

Administratorul grupului de Facebook Forum Grecia a întocmit o listă cu zece ponturi pentru turiști, astfel încât să aibă o vacanță de vis cu un buget rezonabil.

”Vacanțele sunt tot mai scumpe peste tot. Totodată au crescut și cheltuielile vieții de zi cu zi.

Cum putem să facem astfel încât să ne încadrăm într-un buget rezonabil, menținându-ne bucuria unor vacanțe confortabile și relaxante, în Grecia?

Avem câteva sfaturi pentru voi:

1. Alegeți luni mai puțin aglomerate - pentru că în Grecia este frumos și în iunie, și în septembrie. Și în mai, și în octombrie, vremea este foarte bună pentru alte activități, vacanța în Grecia nu înseamnă doar bălăcit.

2. Fiți flexibili cu datele concediului - astfel încât să vă puteți încadra în eventuale spațiile goale dintre rezervările deja făcute la hotelul ales - pentru că de multe ori proprietarii fac oferte speciale în acele perioade, inclusiv acordarea unei (unor) zile suplimentare ca bonus.

3. Nu excludeți cazările mai îndepărtate de plajă – vacanța este pentru plimbări și stat în aer liber, puteți merge în fiecare zi la altă plajă, mai ales dacă sunteți veniți cu mașina - și dacă sunteți matinali și vreți să vedeți răsăritul pe mare, mergeți pe jos câteva minute și vă puteți bucura de același peisaj ca cei cazați (mai scump) la vile / hoteluri pe plajă.

4. Rezervați direct la proprietar - evitând astfel comisioanele intermediarilor.

5. Profitați de ofertele early booking și last minute - pe care le postează proprietarii pe grupurile noastre.

6. Cereți oferte de la 2-3 cazări - și alegeți cel mai bun raport calitate preț. Nu uitați să comunicați decizia și cazărilor ne-selectate, poate anul următor veți primi o ofertă mai bună.

7. Stați mai multe nopți sau faceți rezervare de grup, împreuna cu familiile prietenilor cu care mergeți, pentru a obține un preț mai bun - pentru că oricum plătiți transportul dus-întors și veți vrea să stați la un grătar împreună.

8. Alimentați cu carburant în România și Bulgaria - pentru că în Grecia prețul carburantului este mai mare.

9. Alegeți cazări fără mese incluse – acestea de regulă au un tarif mai redus și vă veți bucură pe deplin de experiență culinară locală.

10. La taverne comandați grecește - din fiecare câte puțin și împărțiți mâncarea, iar la final împărțiți și notă de plata, încercând astfel din mai multe preparate, iar prețul final va fi mai mic”, este postarea de pe Forum Grecia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât de mare e pierderea financiară la TVR, cu un buget de 100 de milioane de euro. Câți bani s-au dus pe salariile angajaților
Cât de mare e pierderea financiară la TVR, cu un buget de 100 de milioane de euro. Câți bani s-au dus pe salariile angajaților
Postul public de televiziune (TVR) a ieşit în pierdere financiară în anul 2023, potrivit raportului de activitate al instituţiei publice, depus recent la Parlament. Conform...
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
#Grecia, #vacanta grecia, #buget , #Grecia