Arheologul care emite autorizații de construcție pentru cea mai scumpă insulă din Grecia, atacat pe stradă, în stil mafiot

Luni, 27 Martie 2023, ora 09:49
2042 citiri
Arheologul care emite autorizații de construcție pentru cea mai scumpă insulă din Grecia, atacat pe stradă, în stil mafiot
Mykonos este cea mai scumpă insulă din Grecia FOTO Pixabay

Arheologul Manolis Psarros, cel care a condus în ultimul deceniu departamentul care emite autorizații de construcție pe insula Mykonos, cea mai scumpă insulă din Grecia, a fost atacat la începutul lunii martie, la lăsarea întunericului, pe o stradă din Atena, în timp ce se îndrepta spre mașina sa, arată The Guardian, citat de bani.md.

„A fost o grevă generală a doua zi și trebuia să-mi rezolv dosarele pe Mykonos”, a spus Psarros, care supraveghează insula Cicladică, scrie The Guardian.

„Îmi amintesc că m-am apropiat de mașină, dar după aceea este o neclaritate”, a spus arheologul pentru Observer.

„Tot ceea ce știu este că am fost lovit la cap din spate cu atâta forță încât mi-am pierdut cunoștința”.

Psarros a ajuns în spital, pe 8 martie, cu coastele rupte, nasul rupt, ochii vineţi și vederea afectată. Avea toate semnele distinctive ale unui atac profesionist.

„Toate detaliile acestui atac indică cât de mult a scăpat de sub control situația din Mykonos”, a spus Despoina Koutsoumba de la Asociația Arheologilor Greci.

„Este clar, deoarece nu există alte motive, că acesta a fost un atac în stil mafiot executat de oameni care l-au urmărit pe Manolis de la serviciu. Este vorba despre interese comerciale uriașe și a avut ca scop să provoace frică în rândul arheologilor”.

Barurile, restaurantele și plajele din Mykonos au adus profituri din ce în ce mai spectaculoase, însă atacul brutal asupra lui Psarros a scos la iveală o latură mai întunecată, cea a unei insule dominate de interese care par a fi dincolo de lege.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat că vor fi aplicate măsuri de ordine publică. În zilele următoare, personal suplimentar de securitate, inclusiv ofițeri de poliție, anchetatori de infracțiuni financiare și inspectori de mediu și construcții sunt aşteptaţi pe insulă.

„Nu există o insulă în care unii oameni cred că sunt deasupra legii”, a subliniat Mitsotakis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#Grecia, #mykonos, #insula, #arheolog, #batut , #Grecia