Fenomen invizibil cu implicații nebănuite: Cum influențează gravitația Soarelui și a Lunii activitatea de pe Pământ

Miercuri, 12 Ianuarie 2022, ora 02:22
4359 citiri
Fenomen invizibil cu implicații nebănuite: Cum influențează gravitația Soarelui și a Lunii activitatea de pe Pământ
Gravitația Soarelui și a Lunii influențează viața de pe Pământ FOTO: Nature World News

Oamenii de știință de la Universitățile Campinas, Brazilia și Bristol, Marea Britanie arată într-un studiu publicat recent în revista Experimental Botany, existența unui fenomen nevăzut provenit de la efectele forțelor gravitaționale ale Soarelui și Lunii. Acestea influențează toată materia de pe Pământ, atât vie cât și inertă, consideră cercetătorii.

Experții consideră că există o strânsă legătură între ritmurile activității tuturor organismelor, inclusiv plantele și animalele de pe planeta noastră, și undele gravitaționale create de mecanica orbitală a sistemului Soare-Pământ-Lună, potrivit Abp Live.

Studiul a fost realizat de profesorul Cristiano de Mello Gallep de la Universitatea Campinas din Sao Paulo, Brazilia și de Daniel Robert de la Universitatea Bristol din Marea Britanie, fiind publicat în revista Experimental Biology.

Cercetătorii afirmă că undele gravitaționale sunt o forță perceptibilă puternică, dar invizibilă, care a modelat întotdeauna activitățile ritmice ale organismelor de pe Pământ, care au evoluat în acest context.

Fenomen neobișnuit în Extremul Orient: Nave fantomă apărute pe coasta Rusiei FOTO VIDEO

Studiul a luat în considerare, printre altele, și persistența ciclurilor mareelor în modelele comportamentale ale organismelor de coastă, precum crustaceele, atunci când acestea sunt îndepărtate de habitatele lor naturale.

Deși efectul gravitațional combinat al Soarelui și al Lunii corespunde doar cu o milionime din gravitația Pământului, este suficient nu doar să provoace fluctuații mari ale mareelor din oceane, mări și lacuri, ci chiar să miște plăcile tectonice.

Un director de la NASA anunță o veste mare pentru omenire: Două planete din Sistemul Solar pot fi locuibile VIDEO

Experții arată că, spre exemplu, și Acceleratorul de particule Large Hadron Collider (LHC) de la CERN (Geneva) care are o circumferință de 27 de kilometri, este deplasat în plan vertical cu un milimetru de această fluctuație gravitațională, iar oamenii de știință trebuie să-și ajusteze calculele experimentale în consecință, conform Nature World News.

Ciclurile gravitaționale nu afectează doar cele mai simple organisme. Studiile științifice au descoperit că oamenii ținuți în întuneric tind să stabilească o fluctuație ciclică, care durează 24,4 – 24,8 ore, în armonie cu ciclul lunar.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#gravitatia, #gravitatie, #soare, #Luna, #gravitatia Pamantului, #soare pamant, #Luna Pamant , #fenomen