Gratiela Gavrilescu il ia si ea la intrebari pe Iohannis: Cum va pozitionati fata de se intampla in Justitie?

Vineri, 25 Mai 2018, ora 13:42
5453 citiri
Gratiela Gavrilescu il ia si ea la intrebari pe Iohannis: Cum va pozitionati fata de se intampla in Justitie?
Foto: Facebook/ Gratiela Gavrilescu

Vicepremierul si ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, il intreaba public pe seful statului cum se pozitioneaza fata de ce se intampla in Justitie, in contextul intrebarilor publice pe care presedintele le-a adresat recent Guvernului. Ministrul i-a raspuns lui Iohannis si legat de avizele de mediu.

"Dupa ce, in fine!, a realizat ca tema anticoruptiei a fost iremediabil compromisa si, odata cu ea, si 'penalii'- ca inovatie lingvistica marca inregistrata, domnul presedinte Iohannis arunca petarde spre Guvern.

A inceput prin intrebari retorice puse, ca din intamplare, la final de discurs: 'Ce aveti de gand cu Pilonul II de pensii? Clar, raspicat, cu argumente. (...) Mai aveti bani pentru pensii si salarii pana la sfarsitul anului?', pentru ca, la nici doua zile, sa recidiveze: Joi, la Pitesti, ne-a vorbit despre 'diferiti politicieni' la care 'a vazut' o 'atitudine de baieti suparati ca au fost prinsi cu mata-n sac'.

Si, ne-a explicat dumnealui, 'mi s-au parut artificial jigniti, suparati. Mi s-a parut ca acest cuvant, euroofuscat, ar descrie foarte bine aceasta reactie'. Domnul presedinte s-a aratat si foarte ingrijorat de o asa-zisa adversitate cu care autoritatile guvernamentale i-ar privi pe investitorii straini si a identificat drept cauza a intarzierii construirii autostrazilor lipsa acordurilor de mediu.

Pentru linistea sa, il indemn sa isi puna consilierii sa acceseze pagina web a Ministerului Mediului si pagina oficiala a Guvernului Romaniei!", spune viceprim-ministrul Gavrilescu.

Vicepremierul adreseaza presedintelui o intrebare legata de Justitie, spunand ca este curiozitatea unui liberal care detesta "euroobedientii".

"S-ar putea sa aiba multe surprize placute: acordurile de mediu sunt in ordine, iar Executivul PSD-ALDE tocmai ce a rezolvat, asa cum a anuntat doamna prim-ministru, o problema vitala pentru marile lucrari de infrastructura: reglementarea parteneriatului public privat, a deblocat trei dintre autostrazi si se va pune capat si intarzierilor generate de contestatii.

Acum, nu pot sa stiu care o fi fost cauza atator recidive prezidentiale in atat de scurt timp... Dar daca presedintele tarii mele i-a adresat, public, intrebari Guvernului din care si eu fac parte, cu voia dumneavoastra, ii pun si eu o intrebare: Cum va pozitionati, domnule presedinte, in legatura cu ceea ce se intampla in Justitie? Si nu va intreb din euroofuscare, ci doar din curiozitatea liberalului care detesta euroobedientii!", a mai spus Gratiela Gavrilescu.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Pitesti, ca mai multe proiecte de autostrada sunt cu probleme pentru ca nu au fost obtinute avizele de mediu.

"Avem tronsonul Deva-Lugoj. Fiecare premier inaugureaza cate un metru de autostrada. Oamenii se intreaba de ce nu mergem inainte. Explicatiile vin greu, dar au venit. Probleme cu mediul - s-a inceput fara acordul de mediu", a declarat Iohannis, legat de infrastructura.

Citeste si Iohannis ia din nou la tinta Guvernul: Rezultatele economice pe primul trimestru sunt sub asteptari. Decidentii politici nu reusesc sa inteleaga

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#gavrilescu intrebare iohannis , #ministrul Mediului