Parlamentarii lui Dan Voiculescu, alesi pe listele PSD, isi vor face o "grupare parlamentara umanista-social liberala"

Vineri, 15 Ianuarie 2021, ora 15:45
6342 citiri
Parlamentarii lui Dan Voiculescu, alesi pe listele PSD, isi vor face o "grupare parlamentara umanista-social liberala"
Gratiela Gavrilescu

Patru deputati si un senator, alesi la scrutinul din 6 decembrie pe listele PSD, au decis infiintarea unei "grupari parlamentare umaniste social-liberale". Cei cinci urmeaza sa activeze ca parlamentari independenti, afiliati frupurilor parlamentare ale PSD.

Anuntul a fost facut vineri, prin intermediul unui comunicat de presa al Partidulului Puterii Umaniste - Social Liberal (PPU-SL), informatia fiind confirmata pentru News.ro de catre deputata Gratiela Gavrilescu.

"Deputatul Gratiela Gavrilescu, impreuna cu alti 4 colegi parlamentari - deputatii Steluta Cataniciu, Vlad Popescu si Ana Loredana Predescu, respectiv senatorul Laurentiu Mihai - au anuntat infiintarea Gruparii parlamentare umaniste social-liberale. Cei 5 vor activa ca parlamentari independenti, afiliati Grupurilor parlamentare ale PSD" a anuntat, vineri PPU-SL.

Gratiela Gavrilescu a fost, de altfel, unul dintre liderii PPU-SL si a plecat din acest partid pentru a se alatura PSD, pe listele caruia a candidat in circumscriptia electorala Prahova, pe locul al treilea pe lista pentru Camera Deputatilor.

"Avand in vedere valorile social-liberale pe care le-am promovat transparent in intreaga mea activitate politica si parlamentara, am decis, impreuna cu acei colegi parlamentari care imi impartasesc afinitatea pentru social-liberalism, sa formam Gruparea parlamentara umanista, social-liberala. Doctrina umanismului pragmatic, care m-a determinat la inceputul carierei mele politice sa ma inscriu in Partidul Umanist, este de esenta social-liberala, fiind complementara cu social-democratia" a declarat Gavrilescu, citata in comunicatul PPU-SL.

Gratiela Gavrilescu a confirmat, pentru News.ro, infiintarea gruparii parlamentare.

Informatia privind infiintarea noii" grupari" parlamentare a fost confirmata si de catre presedintele PSD Prahova, deputatul Bogdan Toader, care a precizat ca Gavrilescu nu a demisionat din PSD "deocamdata".

"Nu si-a dat demisia din partid, deocamdata, dar mi-a spus despre intentia ei si a mai multor colegi care au venit alaturi de noi in aceste alegeri parlamentare din PPU-SL, mi-a relatat faptul ca au avut o discutie la Bucuresti impreuna cu colegii si au decis sa ramana alaturi de grupul PSD, dar sa=si faca grup propriu, grupul PPU-SL. Sunt cinci in total. (...) Asa cum am colaborat la locale si la parlamentare, si au venit alaturi de noi si au candidat pe listele noastre presupun ca o sa colabora si in viitor, e vorba despre aceleasi principii care ne ghideaza si o sa ramanem parteneri, asa cum am facut-o pana acum. Nu e cu suparare", a declarat presedintele PSD Prahova pentru News.ro.

Gratiela Gavrilescu a fost ministru al Mediului, iar PSD este al saselea partid politic din care face parte, ea fiind membru al PUR, PNL, ALDE, PPU-SL si al Partidului Forta Nationala.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Gratiela Gavrilescu, #Steluta Cataniciu, #Vlad Popescu , #stiri Gratiela Gavrilescu
Comentarii