Guvernul vrea sa faca piste de biciclete conectate cu tarile europene

Miercuri, 08 August 2018, ora 10:12
4199 citiri
Guvernul vrea sa faca piste de biciclete conectate cu tarile europene
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a anuntat, marti, la Oradea, lansarea unui proiect-pilot pornit din Bihor privind conectarea Romaniei la Reteaua EuroVelo, prin infiintarea pistelor de biciclete in judetele de granita, ulterior a unui circuit national pentru conectarea turistilor pe biciclete din tarile europene.

"La propunerea domnului presedinte al CJ Bihor, Pasztor Sandor, anul viitor vom lansa primul proiect-pilot privind EuroVelo, pentru crearea de piste de biciclete, deschiderea portilor catre Europa de Vest. Asta inseamna ca in judetul Bihor, la granita, sa-i dam posibilitate fiecarui turist care vine din afara cu bicicleta sa poata intra in Romania intr-un circuit, sa spunem, usurat, nu cu bicicleta pe masina sau la spinare", a declarat, in conferinta de presa, ministrul Mediului.

Gavrilescu a precizat ca se va face un studiu de trafic, pentru a implementa proiectul si in celelalte judete care sunt pe granita.

"Va urma extrapolarea lui, intr-un viitor cat mai apropiat, la nivel national, luand in calcul si traseul autostrazilor care sunt construite in Romania si drumurile nationale si judetene. Ca sa putem face si o harta a pistelor de biciclete, a unui circuit integrat la nivel national, asa cum au si alte state europene", a mai afirmat ministrul Gavrilescu.

Presedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, a adaugat ca institutia va trece la elaborarea studiului necesar privind racordarea pistelor de biciclete din judet la sistemul Euro Velo si va depune proiectul la Ministerul Mediului pentru anul viitor.

"Avem promisiunea de sustinere bugetara de la doamna ministru. Va fi un program-pilot pentru tara noastra pe care dorim sa-l extindem si in celelalte judete", a subliniat Pasztor.

Gavrilescu a mai mentionat ca actualul proiect este o preocupare mai veche a Ministerului Mediului pentru continuarea infrastructurii pistelor de biciclete, dand exemplu cele zece milioane de euro acordate Primariei Capitalei in acest scop.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#piste biciclete, #program EuroVelo biciclisti , #ministrul Mediului