Gavrilescu demisioneaza azi de la Mediu: Nu sunt un om nici care sa tac, dar nici sa spun lucruri prostesti

Marti, 27 August 2019, ora 11:06
6829 citiri
Gavrilescu demisioneaza azi de la Mediu: Nu sunt un om nici care sa tac, dar nici sa spun lucruri prostesti
Foto: Arhiva Facebook/Gratiela Gavrilescu

Gratiela Leocadia Gavrilescu, cea care de la inceputul guvernarii PSD-ALDE a condus Ministerul Mediului, a anuntat ca astazi isi va da demisia, asa cum a decis seful sau de partid, Calin Popescu Tariceanu.

Hartia i-o va inainta Vioricai Dancila la finalul sedintei de guvern de astazi, care incepe la ora 13:00.

Pana atunci, Gavrilescu isi urmeaza programul, astfel ca dimineata a gasit-o la un hypermarket din Capitala, care astazi renunta la pungile subtiri, fara maner, cum sunt cele pe care le folosim la fructe si legume, si le inlocuieste cu ambalaje biodegradabile.

Gavrilescu a spus ca "exista viata si dupa guvernare" si ca, din punctul ei de vedere, a bifat punct cu punct programul de guvernare si considera ca lasa in urma proiecte bune pentru oameni.

"Eu cred ca si cei care urmeaza o sa poata sa continue, ca nu facem proiecte pentru noi, nu ne luam proiectele acasa, sunt proiecte pentru romani si consider ca fiecare trebuie sa contribuim.

Ma bucur ca ieri am avut posibilitatea sa semnez contractul pentru Casa Verde Fotovoltaice. Lucrurile incep sa mearga intr-o directie buna si este nevoie de mult mai multa ordine, responsabilitate si mult mai mult civism. (...) Mai sunt multe lucruri care, chiar daca nu erau in programul de guvernare, eu as fi putut sa le fac", si-a facut Gavrilescu un scurt bilant.

Intrebata daca nu i s-a parut autoritar Tariceanu, punand piciorul in prag ca toti ministrii sa plece imediat din Guvern, Gavrilescu a spus ca nu.

"Nu mi s-a parut un discurs autoritar, e conform statutului, fiecare presedinte si membru cand isi da o semnatura pe o adeziune trebuie sa cunoasca prerogativele pe care le are ca membru si consecintele atunci cand nu mai doreste sa se alinieze liniei partidului", a raspuns ea.

Cat despre atitudinea pe care o va avea de acum fata de Guvernul din care a facut parte, Gavrilescu spune ca nu va critica decat daca va considera ca e cazul.

"Eu nu cred ca am dat vreodata o dovada ca sunt altfel decat sunt: un om corect care spune adevarul. Am avut programul luat ca atare si am bifat casuta cu casuta. Consider ca ceilalti ministri vor raspunde in fata premierului si a electoratului. Nu sunt un om nici care sa tac, dar nici sa spun lucrurile prostesti", a adaugat Gavrilescu.

Intrebata de ce s-a luat acum decizia iesirii de la guvernare, ea a raspuns: "Eu am o vorba: acum sau altadata. Acum a fost facuta, deci de azi incepand drumul trebuie sa continue altfel".

Amintim ca, luni, presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a anuntat iesirea de la guvernare a partidului pe care il conduce. Partener de coalitie al PSD de aproape 3 ani, Tariceanu a spus ca trece in Opozitie si ca parlamentarii ALDE vor vota alaturi de PNL, USR, PMP si ProRomania o motiune de cenzura impotriva Guvernului din care a facut pana acum parte.

Totodata, el a anuntat ca ministrii care nu vor demisiona din Guvern vor fi exclusi din partid.

Citeste aici mai multe declaratii si detalii din culisele zilei in care s-a rupt alianta PSD-ALDE

ALDE avea in Guvern 4 portofolii: Energia, unde l-au pus pe Anton Anton, Mediul, condus de Gratiela Gavrilescu, Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul, unde a fost Viorel Ilie, si Externele, unde tocmai il inlocuisera pe Teodor Melescanu cu Ramona Manescu.

Manescu a anuntat luni ca nu va pleca din Guvern, cu riscul excluderii din ALDE.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Gratiela Gavrilescu demisie Mediu Guvern PSD , #ministrul Mediului
Comentarii
Poza Hastalavista
Hastalavista
rank 5
Vai de ce de ai mai facut TU Gavrileascopentru Mediu!!!!