Ucraina a închis unul dintre punctele de frontieră cu România. Decizia de ultimă oră a Kievului

Joi, 24 Noiembrie 2022, ora 14:47 11546 citiri
Locuitorii din Kiev și-au petrecut noaptea în întuneric din cauza penelor de electricitate FOTO Facebook/ Dmitri Kuleba

Lipsa de energie electrică, după bombardamentele masive lansate miercuri, 23 noiembrie, de Rusia asupra Ucrainei, a obligat autorităţile de la Kiev să închidă punctele de trecere a frontierei cu România şi Ungaria, a anunţat joi Serviciul de Stat al Frontierelor din Ucraina (SEF), transmite EFE.

SEF a informat joi, 24 noiembrie, că posturile de control de la frontierele cu România şi Ungaria nu funcţionează, potrivit agenţiilor de presă ucrainene.

"Din cauza lipsei de electricitate, înregistrarea persoanelor şi vehiculelor nu se desfăşoară la punctul de control Solotvino (Slatina), la frontiera cu România, nici la posturile de control din Kosino (Koson) şi Dzvinkove, la frontiera cu Ungaria", a transmis SEF.

Atacul cu rachete la care a fost supusă miercuri Ucraina, care a afectat 16 regiuni din această ţară şi pe care Rusia l-a concentrat îndeosebi asupra infrastructurii energetice, a provocat o pană de curent de proporţii, care a afectat aproape întreaga ţară.

În fapt, capitala Kiev era în dimineaţa zilei de joi fără curent electric în 70% din locuinţe şi aprovizionarea cu apă potabilă se făcea doar parţial.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri noapte, după bombardamentele ruse, că situaţia din Kiev şi din alte oraşe ucrainene este "foarte dificilă" din cauza lipsei de curent şi că va dura până va fi reluată alimentarea cu energie electrică.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii