Grădina otrăvită din Marea Britanie. Ai avea curaj să o vizitezi?

Sambata, 07 Mai 2022, ora 22:10
4207 citiri
Grădina otrăvită din Marea Britanie. Ai avea curaj să o vizitezi?
Porțile Grădinii Otrăvite din Marea Britanie FOTO Twitter/ Sarah Chavez

Grădina Alnwick din Marea Britanie găzduiește o atracție turistică separată, care fie îi atrage pe curioșii curajoși, fie îi pune pe fugă pe turiștii mai slabi de înger.

Este vorba despre grădina otrăvită, ce conține circa 100 de plante toxice și narcotice. Micul colț de iad este ascuns în spatele unor porți negre de fier, care se deschid doar în prezența unui ghid turistic.

Turiștilor le este strict interzis să guste, să atingă, sau chiar să miroasă plantele, iar oamenii care leșină ocazional din cauza substanțelor toxice inhalate nu sunt ceva ieșit din comun. Mai exact, între 20 și 30 de persoane leșină anual când vizitează grădina, potrivit mentalfloss.com.

Avertizările încep încă de la porți. Negre, masive, din fier, cu o pancartă cu cranii, pe care scrie ”aceste plante te pot ucide”. Iar atenționarea este cât se poate de reală.

Dacă atingeți anumite plante vă puteți alege cu arsuri grave și cu o sensibilitate extremă la soare ce poate dura până la șapte ani. Câteva boabe de Mătrăgună ingerate sunt suficiente cât să provoace decesul unui copil, iar dacă mâncați Măselariță puteți avea halucinații, pe când mirosul ei provoacă amețeală.

Jane Percy, ducesa de Northumberland, a creat grădina Alnwick. Când a reamenajat terenurile neglijate ale castelului din secolul al XI-lea, Percy a decis să facă ceva diferit cu plantele ei. Grădina otrăvitoare este inspirată de grădinile cu plante medicale ce datează din epoca medievală, dar accentul pus pe proprietățile mortale ale plantelor sale o face unică.

Plimbarea printr-o grădină cu plante care te pot ucide nu este o experiență relaxantă, dar acest lucru nu a ținut turiștii departe.

Una dintre cele mai tulburătoare lecții predate la Poison Garden este că plantele mortale sunt mai comune decât își dau seama mulți oameni. Câteva dintre speciile cultivate la Castelul Alnwick, cum ar fi fasolea de ricin și dafinul, sunt des întâlnite în grădinile de acasă. Chiar și plantele pe care le mâncăm conțin cantități minime de toxine. Cartofii sunt periculoși atunci când devin verzi. Cojile de caju au asupra pielii umane un efect similar cu iedera otrăvitoare.

Deoarece multe dintre plante sunt periculoase, grădinarii trebuie să se îmbrace în costume de protecție. Unele exemplare necesită permise speciale. Alnwick Garden are licență de cultivare a drogurilor în Marea Britanie, iar la sfârșitul sezonului plante precum canabisul trebuie distruse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
Un șir recent de accidente misterioase la fabricile de armament din SUA și Marea Britanie care au produs arme și echipamente pentru forțele ucrainene ce se apără în fața armatei lui Putin a...
Tabloul de Salvator Rosa, furat de la Oxford în urmă cu 4 ani, a fost recuperat în România VIDEO
Tabloul de Salvator Rosa, furat de la Oxford în urmă cu 4 ani, a fost recuperat în România VIDEO
Un tablou din secolul al XVII-lea, care a fost furat din galeria de artă a unei universităţi din Oxford în urmă cu mai bine de patru ani, a fost recuperat în România, anunţă BBC. Tabloul...
#gradina otravita, #Marea Britanie, #plante otravitoare , #Marea Britanie