Google nu ne va mai da de gol atunci când mergem în locuri ”sensibile”. De când va șterge istoricul nedorit

Sambata, 02 Iulie 2022, ora 23:42
4934 citiri
Google nu ne va mai da de gol atunci când mergem în locuri ”sensibile”. De când va șterge istoricul nedorit
Telefon mobil cu internet FOTO: Pixabay.com

Gigantul Google a dezvăluit noi politici menite să protejeze confidențialitatea utilizatorilor atunci când vizitează locații „sensibile” legate de sănătate, inclusiv clinici de avort și adăposturi pentru violență domestică.

Anunțul vine în timp ce companiile de tehnologie se confruntă cu o presiune crescândă pentru a aborda problemele legate de confidențialitatea datelor, scrie Business Insider.

„Unele dintre locurile pe care le vizitează oamenii – inclusiv facilități medicale, cum ar fi centre de consiliere, adăposturi pentru violență domestică, clinici de avort, centre de fertilitate, unități de tratare a dependenței, clinici de pierdere în greutate, clinici de chirurgie estetică și altele — pot fi deosebit de personale”, a scris în postare Senior Vice President al Google Core Systems and Engagement, Jen Fitzpatrick.

„Astăzi, anunțăm că, dacă sistemele noastre identifică că cineva a vizitat unul dintre aceste locuri, vom șterge aceste intrări din Istoricul locațiilor imediat după ce le-au vizitat. Această schimbare va intra în vigoare în săptămânile următoare”.

De asemenea, Google va actualiza protocoalele magazinului de aplicații cu privire la confidențialitatea datelor, „pentru a oferi oamenilor mai multe informații despre modul în care aplicațiile își colectează, partajează și își securizează datele”.

Gigantul tehnologic a mai spus că va „continua să se opună” solicitărilor prea largi de aplicare a legii pentru datele utilizatorilor. Potrivit raportului de transparență intern al companiei, aceasta a primit aproape 150.000 de solicitări de date despre utilizatori de către forțele de ordine în prima jumătate a anului 2021 și a acordat informații în 78% din cazuri, un procent mai mare decât a acordat istoric de când datele au început să fie urmărite în 2010..

Experții în confidențialitate și-au exprimat îngrijorarea în ultimele săptămâni cu privire la impactul potențial pe care îl poate avea răsturnarea deciziei Roe v. Wade asupra supravegherii datelor. Istoricul căutărilor utilizatorilor, precum și mesajele text și datele despre locație, au fost deja folosite în cazuri din Mississippi și Indiana pentru a urmări femeile pentru avorturi, iar unii experți se așteaptă ca astfel de cazuri să se înrăutățească.

„La ce ar trebui să se gândească companiile în acest moment este că adună o cantitate enormă de date despre viața de zi cu zi a oamenilor, care ar putea și sunt deja folosite împotriva lor în acest context. Și asta include date despre locație, date despre sănătate, fotografii, comunicații, deci sunt multe date de luat în considerare”, a declarat Eva Galperin, directorul de securitate cibernetică la Electronic Frontier Foundation, pentru Insider.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#goole stergere date istoric, #clinica nutritie, #clinica avort, #clinica dezintoxicare , #stiri it-c