Romanii pot testa ochelarii inteligenti Google Glass

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 17:28
2215 citiri
Romanii pot testa ochelarii inteligenti Google Glass
Foto: Ziarul Financiar

Ochelarii inteligenti Google Glass au putut fi testati, miercuri, in cadrul evenimentului Internet & Mobile World (IMWorld) 2013, care a strans peste 20 de aplicatii si solutii de business.

Dispozitivul de ultima generatie poate fi activat prin comanda vocala, actionand ca un mini-computer.

El a fost testat, in prima zi a evenimentului de tehnologie, la standul unuia dintre organizatori, si de catre ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica.

"Am vazut astazi la targ foarte multe firme cu manageri foarte tineri (...) care au reusit sa faca proiecte unicat, cu totul si cu totul speciale (...) chiar si in partea de lucruri care sunt mai funny, cum sunt Google Glasses, arata cat de multe poti sa faci cu o tehnologie noua fara ca sa trebuiasca sa faci lucruri extraordinare (...) ", a afirmat Nica.

Cu ajutorul Google Glass, utilizatorul se poate conecta la Internet si la retelele sociale, terminalul ajutandu-i pe acestia sa-i recunoasca pe cei cu care se intalneste pe strada la la conferinte.

Ochelarii pot fotografia, inregistra video, au optiune de videochat, pot afisa ghiduri GPS, dar si traduce in timp real textele surprinse in campul vizual sau rostite de partenerul de conversatie.

Inovatia de la Google cantareste 43 de grame si sunt inca in stadiul de concept, fiind testata de 8.000 de utilizatori care au platit pentru fiecare exemplar 'Google Glass' suma de 1.500 de dolari.

Lansarea comerciala a ochelarilor inteligenti este programata in prima parte a anului viitor.

IMWorld 2013, cel mai mare eveniment "business to business", dedicat solutiilor digitale, mobile si de software din Romania, va gazdui lansarea a peste 20 de aplicatii si solutii de business, destinate marilor companii, proprietarilor de magazine online, dar si micilor intreprinzatori.

Cand vin reprezentantii Facebook la Bucuresti

La aceasta a doua editie a IMWorld, dezvoltatorii se concentreaza pe aplicatii pentru tablete si telefoane mobile, pe programe de tip CRM, pe aplicatii pentru plati online, pe comunicarea "machine to machine" sau pe cloud computing.

La evenimentul de la Bucuresti, care va avea loc intre 9 si 10 octombrie 2013, la Romexpo Bucuresti, cei 5.000 de participanti vor avea ocazia sa si testeze o serie intreaga de solutii de business, benefice afacerilor sau proiectelor demarate.

Reprezentantii companiei Facebook vor prezenta, la Bucuresti, in data de 10 octombrie, cele mai noi tendinte in privinta promovarii si vanzarii prin reteaua de socializare, care a ajuns in Romania la peste 6,6 milioane de utilizatori activi, potrivit organizatorilor.

C.P.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#ochelari Google Glass testati romani, #ochelari Google Glass Romania, #Google Glass Romania, #Dan Nica ochelari Google Glass , #Glass