Procurorii generali din 48 de state SUA au deschis o ancheta impotriva Google

Marti, 10 Septembrie 2019, ora 09:33
3894 citiri
Procurorii generali din 48 de state SUA au deschis o ancheta impotriva Google
Foto: Arhiva Pixabay

Procurorii generali din 48 de state americane, Districtul Columbia si Puerto Rico au deschis o investigatie antitrust impotriva marilor companii de tehnologie, centrata pe Google, divizia grupului Alphabet, a anuntat oficial procurorul general al statului Texas, Ken Paxton.

Ancheta va fi coordonata de Paxton si se va concentra pe afacerile cu publicitate ale Google. Doar statele California si Alabama nu participa la aceasta investigatie, transmite Reuters.

Statele au solicitat in mod oficial documente din partea Google si a diviziei de publicitate, a spus Paxton. Mai multi procurori generali care au participat la acest anunt, la Washington, au spus ca investigatia este "preliminara", dar ca se asteapta ca aceasta sa fie extinsa pentru a acoperi si alte probleme, intre care confidentialitatea datelor.

Procurorul general din Utah, Sean Reyes, sustine ca investigatia este "in beneficiul ecosistemului tehnologiei, pentru a ajuta la egalizarea terenului de joc".

Procurorul general din Arkansas, Leslie Rutledge, a numit motorul de cautare Google un "demolator" si a argumentat ca o cautare gratuita vine uneori cu costul libertatii de a alege cele mai bune produse de la cele mai bune companii.

Presedintele Trump a cerut o supraveghere mai stricta a companiilor de media sociala si a Google, pe care le acuza ca au defavorizat politicienii conservatori, fara sa prezinte si dovezi in acest sens.

Google a fost acuzata in ultima perioada ca serviciul de cautare pe Internet, care a ajuns atat de dominant incat a devenit verb, indreapta consumatorii catre propriile produse, in detrimentul concurentilor sai. Au existat si plangeri legate de un posibil comportament anticoncurential in privinta modului in care sunt gestionate afacerile cu publicitate.

Google a anuntat, vineri, ca va colabora in cadrul investigatiei, dar luni a refuzat sa faca alte comentarii.

Separat, un grup de procurori generali, condusi de cel din New York, se concentreaza pe investigarea Facebook.

Reteaua sociala a fost criticata ca permite postarile inselatoare si stirile false. Will Castleberry, vicepresedinte al Facebook pentru politici locale si statale, a declarat saptamana trecuta ca gigantul va coopera cu procurorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#investigatie google state americane , #stiri Google
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Au googlit-o astia de la Google :)