Amenda uriașă pe care și-a luat-o Google de la ruși. Ce acuzații grave le sunt aduse americanilor

Luni, 18 Iulie 2022, ora 19:17
2638 citiri
Amenda uriașă pe care și-a luat-o Google de la ruși. Ce acuzații grave le sunt aduse americanilor
Compania Google deţinută de grupul Alphabet a fost amendată de un tribunal din Rusia cu 21,8 miliarde de ruble FOTO Pexels

Compania Google deţinută de grupul Alphabet a fost amendată luni de un tribunal din Rusia cu 21,8 miliarde de ruble (387 milioane de dolari) pentru nerespectarea repetată a eliminării conţinutului pe care Moscova îl consideră ilegal, a relatat agenţia de presă Interfax, preluată de Reuters.

Rusia se opune de mult timp distribuirii de către platformele tehnologice străine a conţinutului care nu îi respectă restricţiile, dar ceea ce a fost o dispută fierbinte s-a transformat într-o bătălie în toată regula de când Moscova şi-a adunat forţele armate înainte de a le trimite în Ucraina în februarie.

La sfârşitul anului trecut, Google a primit o amendă de 7,2 miliarde de ruble pentru nerespectarea eliminării sau blocării conţinutului.

Contul bancar al unităţii sale în Rusia a fost confiscat, conducând filiala să declare intrarea în faliment şi să facă imposibilă plata personalului şi a vânzătorilor.

Google, care poate contesta decizia, nu a răspuns încă la o cerere prin e-mail de a comenta, precizează Reuters.

Autoritatea de reglementare a comunicaţiilor, Roskomnadzor, a declarat în iunie că platforma video YouTube a Alphabet răspândeşte în mod deliberat informaţii false despre conflictul din Ucraina şi permite conţinut care promovează opinii extremiste şi apeluri către copiii de a participa la proteste neautorizate.

"Site-ul de găzduire video YouTube promovează în mod deliberat difuzarea de informaţii înşelătoare despre progresul operaţiunii militare speciale în Ucraina, discreditând forţelor armate ale Federaţiei Ruse", potrivit Roskomnadzor.

Rusia declară că efectuează o "operaţiune militară specială" în Ucraina pentru a dezamorsa ameninţarea la adresa securităţii sale şi a-i proteja pe vorbitorii de limbă rusă contra persecuţiei, aminteşte Reuters.

Ucraina şi aliaţii ei occidentali resping astfel de acuzaţii ca pretexte fără temei pentru acapararea ilegală de teritorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat prim-ministrul Viktor Orban într-un interviu vineri la radioul...
Un bărbat susține că a încasat 48 de amenzi rutiere pe nedrept: ”Săptămâna trecută am primit 5 într-o singură zi!”
Un bărbat susține că a încasat 48 de amenzi rutiere pe nedrept: ”Săptămâna trecută am primit 5 într-o singură zi!”
Un bărbat din Italia vrea să dea în judecată autoritățile din Napoli după ce a primit nu mai puțin de 48 de amenzi rutiere, în ciuda faptului că nu ar fi condus niciodată în zona...
#Google, #amenda, #Rusia, #sanctiuni Rusia , #amenda