Cum sa ramai in topul cautarilor pe Google dupa implementarea noului sistem de notare a site-urilor

Comunicat de presa
Marti, 26 Martie 2019, ora 18:45
12453 citiri
Cum sa ramai in topul cautarilor pe Google dupa implementarea noului sistem de notare a site-urilor
Foto: Ovidiu Joita, CEO iAgency

Google lansat un nou update important in ceea ce priveste motorul de cautare online, implementand un nou algoritm de notare a site-urilor, ce a adus schimbari majore in topul celor mai vizibile site-uri in cautari.

Update-ul este inca in derulare si va mai dura cateva saptamani pentru a putea fi implementat la nivel global, asa ca vor mai aparea fluctuatii in perioada imediat urmatoare, se arata intr-in comunicat de presa remis Ziare.com.

Ovidiu Joita, fondatorul si CEO-ul agentiei de SEO si marketing online iAgency, ne explica impactul acestor schimbari si cum pot site-urile sa ocupe pozitii cat mai bune in topul cautarilor pe Google, in urma acestui update.

"Din statisticile analizate de noi din ultimele zile, pe proiectele noastre, am observat ca s-au produs schimbari in ceea ce priveste vizibilitatea site-urilor. Aceste schimbari au venit ca urmare a reajustarii ponderii indicatorilor, dupa care este stabilita 'nota finala' a unui site. Indicatorii analizati raman aceiasi, insa de acum incolo Google acorda mai multa importanta altor aspecte decat a facut-o pana in prezent.

Este poate cel mai important update Google de la cel prin care a trecut site-urile la indexarea diferita pe Mobile vs Desktop, Primary Indexed Mobile", declara Ovidiu Joita.

CEO-ul iAgency a punctat cele mai importante elemente de care site-urile trebuie sa tina cont de acum incolo, pentru a se mentine cat mai sus in cautarile de pe Google.

1. Valoarea brandului, mai importanta decat elementele tehnice SEO

Din analiza datelor studiate de echipa de la iAgency s-a observat ca noul algoritm de la Google ofera o importanta mult mai mare valorii brandului. In acest caz, valoarea brandului este calculata din numarul de cautari pe brand si cuvinte cheie + brand.

Site-urile care au avut parte de astfel de cautari au inregistrat cresteri spectaculoase, chiar daca nu beneficiaza de optimizare on-page perfecta sau de un numar important de backlink-uri.

"Desi importanta brandului era destul de mare si inainte de acest update, acum a devenit si mai mare. Anul trecut discutam mult despre forta brandurilor in Google. Estimam ca in aproximativ 2-3 ani vom vedea in prima pagina de Google doar brandurile populare, pe care le cunoastem din viata reala, de la TV, din mall-uri. Acum, consider ca acest termen va fi si mai scurt in contextul noilor modificari in algoritmul de ranking de la Google.

Pentru urmatorii ani, vad o 'batalie' intre agentiile de SEO la nivel de strategii de comunicare si content marketing in general. Elementele tehnice de SEO primesc o pondere mult mai redusa decat valoarea brandului", explica Ovidiu Joita.

2. Site-urile cu continut nou si de calitate primesc prioritate in Google

O alta schimbare majora este legata de continut. Nu ai continut nou si de calitate, pierzi puncte de la Google, iar iAgency poate oferi un exemplu concret.

"Am experimentat scaderi chiar la site-ul iAgency.ro. Din prima pozitie pentru cuvinte cheie precum 'agentie SEO', 'optimizare SEO', a fost coborat in zona pozitiilor 4-7. Cum regulile s-au schimbat, iar site-ul nostru are pagini cu continut destul de vechi, am fost depunctati. Acest update ne va mobiliza sa facem tot ce este necesar pentru a ne relua pozitia fruntasa din piata noastra.

De partea cealalta, avem exemplul site-urilor pentru care am actualizat recent continutul din paginile importante si care au inregistrat cresteri spectaculoase", a mai spus CEO-ul iAgency.

3. Viteza de incarcare a devenit si mai importanta in algoritmul de ranking

La fel ca si in cazul valorii brandului, viteza de incarcare a unui site era importanta si inainte de update, dar acum cantareste si mai mult.

Conform analizei realizate de echipa de specialisti de la iAgency, paginile web care au o viteza de incarcare mai scazuta decat competitia au inregistrat scaderi. Google acorda o mai mare importanta site-urilor care se incarca mai rapid, ceea ce inseamna ca se pune mai multe accent pe experienta utilizatorilor.

4. Site-urile cu vechime au primit un spor de vizibilitate

Am putea face corelatia cu viata reala, in care seniorii isi primesc rasplata muncii depuse in tinerete. Site-urile cu vechime, chiar daca nu au o optimizare SEO foarte buna, au castigat pozitii importante, doar pe baza faptului ca sunt active de foarte mult timp.

"Am scanat site-uri mai vechi, de care nu ne mai ocupam de mult timp si cazusera din top 50, site-uri pentru care efectiv nu s-a mai facut nicio actiune SEO de mult timp. Spre surprinderea noastra, in urma acestui update, acele site-uri au urcat in top 15. Acest fapt ne demonstreaza ca desi Google scazuse foarte mult importanta vechimii domeniului, a venit cu o rectificare pentru acest indicator", a mai spus Ovidiu Joita.

CEO-ul iAgency le recomanda site-urilor cu scaderi serioase sa tina cont de aceste aspecte daca vor sa-si recastige pozitiile de top.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#optimizare SEO, #algoritm Google , #stiri Google