Google opreste toate reclamele politice pana dupa preluarea mandatului de presedinte al SUA de catre Joe Biden

Miercuri, 13 Ianuarie 2021, ora 20:52
2093 citiri
Google opreste toate reclamele politice pana dupa preluarea mandatului de presedinte al SUA de catre Joe Biden
Foto: pixabay.com

Google, furnizorul de servicii de internet detinut de compania Alphabet, a anuntat firmele de publicitate ca sisteaza toate reclamele politice pe platformele sale cel putin pana la 21 ianuarie, a doua zi dupa ceremonia de preluare a mandatului noului presedinte al SUA, Joe Biden, transmite Reuters.

Printr-un e-mail - semnalat mai intai de Axios - la care a avut acces agentia de presa citata, Alphabet precizeaza ca decizia a fost luata ca urmare a violentelor de saptamana trecuta, de la Capitoliul din Washington, sediul Congresului Statelor Unite, pe care le numeste "evenimente fara precedent".

Intreruperea vizeaza toate reclamele care se refera la impeachment - procedura de demitere a presedintelui american de catre Congres, la inaugurare sau la protestele de la Capitoliu. Masura va intra in vigoare incepand de joi; nu sunt exceptate nici organizatiile de stiri, nici reclamele comerciale.

Google a anulat in 10 decembrie anul trecut o interdictie temporara privind reclamele legate de stiri, intrata in vigoare dupa inchiderea urnelor la alegerile prezidentiale americane din noiembrie pentru a impiedica dezinformare si alte abuzuri pe platformele sale online.

Si reteaua sociala Facebook a sistat reclamele politice dupa alegeri, permitandu-le pentru scurt timp doar in preajma alegerilor pentru Senatul SUA desfasurate luna aceasta in statul Georgia.

O purtatoare de cuvant a Google a declarat ca firma a utilizat o versiune limitata a politicii privind "evenimentele sensibile" incepand cu asaltul unor manifestanti asupra Capitoliului, din 6 ianuarie; nu au mai fost permise reclamele care se refereau la violentele motivate politic. Google urmareste interzicerea continutului care poate exploata evenimente cum ar fi urgentele sanitare sau dezastrele naturale.

In e-mailul prezentat de Reuters, Google le reaminteste agentiilor de publicitate si politica sa impotriva reclamelor care incita la ura sau violenta. "Avand in vedere evenimentele de saptamana trecuta, suntem extrem de vigilenti privind aplicarea regulilor la orice reclame care pot fi interpretate rezonabil ca incalcari ale acestei limite", arata gigantul serviciilor internet.

Google retrage reteaua sociala Parler, populara printre sustinatorii lui Trump, de pe Google Play Store

Google Chat: aplicația care va permite comunicarea între Slack și Microsoft Teams
Google Chat: aplicația care va permite comunicarea între Slack și Microsoft Teams
Google a anunțat integrarea unor noi funcții utile pe aplicația Google Chat. Practic, noua actualizare le va permite utilizatorilor să comunice între Slack și Teams fără să fie nevoiți...
Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps introduce o nouă funcționalitate menită să încurajeze utilizatorii să opteze pentru alternative mai ecologice la călătoriile cu automobilul, cum ar fi transportul în comun sau...
#Google, #reclame, #Politice, #retragere, #SUA, #Trump, #Capitoliu , #stiri Google