Cele mai cautate cuvinte de catre romani pe Google, in 2018

Duminica, 02 Decembrie 2018, ora 15:19
11101 citiri
Cele mai cautate cuvinte de catre romani pe Google, in 2018

Cuvintele "translare", "meteo" si "traducere" au fost cele mai cautate de romani pe Google, acestea fiind accesate de peste 12 milioane de ori in primele 10 luni din acest an, releva o analiza de specialitate, care a scos la iveala ca necesitatile de traducere sunt pe primul loc in relatia cu motorul de cautare.

"Cuvantul 'translare' (pe primul loc) si 'traducere' (pe locul al treilea) sunt de departe cele mai cautate pe Google, fiind accesat de peste 7 milioane de ori. Pe pozitia secunda vine preocuparea despre vreme: cuvantul 'meteo' a fost cautat de peste 4 milioane de ori pe Google in primele 10 luni ale anului 2018. Simbolic sau nu, urmeaza cuvantul 'libertate', care a depasit borna de 1 milion de cautari", conform rezultatelor analizei efectuate de agentia SEOlium.

De asemenea, in Top 10 al celor mai cautate cuvinte in limba romana se afla "cancan" si "horoscop", micile placeri nevinovate ale curiozitatii umane. Totodata, romanii sunt interesati de stiri din ziare, jocuri si sport.

Conform analizei, cuvantul "translare" a fost cautat de 6,12 milioane de ori, "meteo" de 4,09 milioane, "traducere" de 1,83 milioane, "libertate" de un milion de ori, "cancan", "horoscop" si "ziar" au inregistrat 823.000 de cautari fiecare categorie.

In top se mai afla cuvintele "joc" si "sport" cu 673.000 de cautari, "email", "fortuna" si "realitate" cu aproximativ 550.000 de cautari fiecare categorie, "elefant" si "hotel" cu 368.000 de cautari fiecare.

Pe ultimele locuri in top 20 se afla cuvinte precum "auto", "calculator", "comisar" si "muzica" cu circa 246.000 de cautari fiecare si "loto" cu 201.000 de cautari.

"Acestea sunt date publice si oficiale furnizate gratuit de Google. Unul dintre scopurile studiului a fost sa ne cunoastem mai bine poporul prin prisma intereselor pe care le urmaresc", spun autorii analizei.

Potrivit acestora, datele au fost colectate cu ajutorul instrumentelor oficiale Google, cel mai accesat si relevant motor de cautare in Romania si Republica Moldova. Este vorba de Planificatorul de cuvinte cheie Google Ads - pentru estimarea volumului lunar de cautari al fiecarui cuvant din DEX, si motorul de cautare Google - pentru cautarea propriu-zisa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#cele mai cautate cuvinte Google , #stiri Google
Comentarii