Cum îți poți găsi mașina cu ajutorul Google Maps. Funcția ascunsă pe care puțini șoferi o cunosc

Joi, 31 August 2023, ora 12:27
10769 citiri
Cum îți poți găsi mașina cu ajutorul Google Maps. Funcția ascunsă pe care puțini șoferi o cunosc
Google Maps vă arată unde v-ați parcat mașina FOTO Pixabay

Aplicația Google Maps oferă o mulțime de informații utile utilizatorilor săi, iar una dintre ele vă ajută să vă găsiți mașina parcata.

Tot mai mulți șoferi, în tumultul vieții cotidiene, sunt loviți de amnezie și uită uneori unde și-au parcat mașina cu exactitate.

O funcția mai puțin cunoscută a Google Maps vă arată unde v-ați parcat mașina.

Aceasta este foarte utilă mai ales pe străzile unui oraș mare, într-un loc în care nu obișnuiești să parchezi sau într-o zonă pe care nu o vizitezi de obicei regulat.

Funcția ”ascunsă” Google Maps vă arată unde v-ați parcat mașina

Google Maps asistă șoferul unui vehicul în diverse moduri, cum ar fi să ajungă la un punct folosind cel mai rapid traseu sau să facă acest lucru folosind ruta care îi va oferi cel mai mic consum posibil.

Dar există și alte funcții foarte utile, cum ar fi găsirea unui loc de parcare într-o zonă necunoscută. Acest serviciu special poartă simbolul P (Parcare) pe hărți și indică unde sunt amplasate locurile de parcare din apropiere și dacă există un spațiu liber.

Pe de altă parte, există o funcție „ascunsă” care îți poate face viața și mai ușoară și îi privește pe cei uituci. Aceasta „marchează” pe hartă locația în care ți-ai lăsat mașina parcată.

Pentru a utiliza această funcție, trebuie să apeși pe punctul albastru care arată locația pe hartă unde te afli și să selectezi punctul ca „Salvează locul de parcare”. Locul de parcare al mașinii va fi apoi marcat cu un punct galben și litera „P”.

Tot ce trebuie să faci este să se îndrepți spre punctul galben atunci când vrea să-ți recupereze mașina, urmând traseul pietonal pe care îl va arăta Google Maps.

Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
Studiu de caz: Google Maps versus Waze. Ce preferă șoferii
Studiu de caz: Google Maps versus Waze. Ce preferă șoferii
Un studiu recent, realizat de MarketWatch, a dezvăluit preferințele șoferilor în privința aplicațiilor de navigație. Conform studiului, aproximativ 70% dintre participanți folosesc Google...
#Google Maps, #gasire, #masina, #parcare, #functie, #ascuns , #stiri auto