Ce trebuie să faci dacă ai glicemia mare. 10 lucruri care vor scădea nivelul zahărului din sânge

Miercuri, 22 Iunie 2022, ora 04:35
13197 citiri
Ce trebuie să faci dacă ai glicemia mare. 10 lucruri care vor scădea nivelul zahărului din sânge
Hiperglicemia afectează persoanele diagnosticate cu diabet FOTO / Pixabay

Hiperglicemia reprezintă o creștere exagerată a concentrației de glucoză din sânge și afectează persoanele diagnosticate cu diabet zaharat.

În cazul în care observați că aveți glicemia mare, trebuie să vă adresați medicului. Dacă lăsați prolema netratată, ați putea avea complicații pe termen lung, cum ar fi afecțiuni oculare, boli de rinichi, atac de cord, accident vascular sau cerebral.

Totuși, există câteva lucruri pe care le puteți face, obiceiuri pe care le puteți modifica, astfel încât să favorizați un nivel normal al glicemiei și să evitați hiperglicemia.

1. Scăpați de kilogramele în plus

O greutate normală reduce în general riscul mai multor boli și aduce numai beneficii. Un studiu din 2005 a demonstrat că o reducere de numai 7% a greutății corporale poate scădea riscul diabetului cu până la 58%.

2. Consumați alimente cu indice glicemic scăzut

Optați pentru alimente precum ovăz, orz, leguminoase, cartofi dulci și fructe.

3. Faceți sport

Sportul crește rezistența la insulină, adică celulele voastre vor putea folosi mai bine zahărul din sânge. În plus, ajută mușchii să transforme glucoza în energia necesară efortului.

4. Evitați carbohidrații

Carbohidrații se transformă în zaharuri odată ce ajung în organism, iar un consum prea ridicat de carbohidrați va duce la o glicemie prea mare. Evitați cartofii, pastele, pâinea, berea, sucurile sau dulciurile.

5. Consumați mai multe fibre

Fibrele încetinesc digestia carbohidraților și absorbția zaharurilor, astfel că nivelul glicemiei va crește treptat, nu brusc.

6. Beți suficientă apă

Apa menține glicemia la valori normale și ajută rinichii să elimine zahărul în exces.

7. Dormiți suficient

Dacă nu dormiți circa opt ore pe zi, va fi afectată sensibilitatea la insulină, iar nivelul zahărului din sânge va crește.

8. Alimente bogate în crom și magneziu

Glicemia ridicată poate avea drept cauză secundară și un deficit de crom și magneziu, ambele având rol în metabolizarea carbohidraților și grăsimilor.

9. Oțet din cidru de mere

Oțetul din cidru de mere influențează răspunsul organismului la alimentele dulci și îmbunătățește sensibilitatea la insulină.

10. Scorțișoara

Cercetările au arătat că scorțișoara poate reduce glicemia cu până la 29% deoarece carbohidrații sunt descompuși mai lent în sistemul digestiv, îmbunătățind de asemenea sensibilitatea la insulină la nivel celular.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#glicemia sange diabetic, #hiperglicemie, #glicemie mare remedii , #stiri sanatate