Descoperire incredibilă despre Giulgiul din Torino: Un nou test clarifică dacă datează din timpul morții lui Iisus Hristos VIDEO

Joi, 28 Aprilie 2022, ora 06:46
14379 citiri
Descoperire incredibilă despre Giulgiul din Torino: Un nou test clarifică dacă datează din timpul morții lui Iisus Hristos VIDEO
Giulgiul din Torino ar putea fi pânza care l-a acoperit pe Iisus FOTO: CBN

Giulgiul din Torino, celebra pânză despre care se crede că l-ar fi acoperit pe Iisus Hristos după Răstignire, în mormânt, a fost din nou studiată de experți pentru a se stabili vechimea sa. Astfel, artefactul care se află în prezent la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul, a fost supus unui nou test de datare, iar rezultatul susține că țesătura are aproximativ 2000 de ani, putând avea originea în timpul morții și învierii lui Iisus Hristos.

Omul de știință italian Liberato De Caro a anunțat la Registrul Național Catolic (NCR) că testul său efectuat cu raze X arată că Giulgiul din Torino are o vechime de aproximativ 2.000 de ani, potrivit CBN.

De Caro și colegii săi au făcut descoperirea utilizând o tehnică denumită ”Wide-Angle X-rat Scattering” (WAXS). Giulgiul din Torino, care se găsește la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din Torino, Italia, înfățișează imaginea unui om răstignit, iar oamenii de știință și experții din întreaga lume au studiat-o multă vreme, în încercarea de a determina dacă ar fi putut fi pânza de înmormântare a lui Iisus Hristos.

Descoperirile recente ale lui De Caro contrazic un binecunoscut studiu de datare cu carbon din anul 1988, care sugera că pânza are o vechime de aproximativ 700 de ani, din epoca medievală.

Descoperire uimitoare a arheologilor: Oraș subteran uriaș, unde trăiau 70.000 de oameni VIDEO

Expertul italian a spus că metoda datării cu carbon nu este foarte bună și precisă pentru țesături, explicând că există mai multe motive posibile pentru care studiul cu carbon-14 din 1988 să fi fost greșit, în privința rezultatelor.

”Probele de țesături sunt de obicei supuse tuturor tipurilor de contaminare, care nu pot fi întotdeauna controlate și îndepărtate complet din specimenul datat. Dacă procedura de curățare a probei luate din Giulgiu nu este efectuată temeinic, datarea cu carbon-14 nu este de încredere”, a explicat De Caro.

”Este posibil să fi fost și cazul din 1988, așa cum au confirmat dovezile experimentale care arată că, atunci când se deplasează de la periferie spre centrul pânzei, de-a lungul celei mai lungi părți, există o creștere semnificativă a carbonului-14”, a spus italianul.

CERN în pragul unei descoperiri epocale: Cea mai mare revoluție a fizicii din ultimii 100 de ani VIDEO

Tehnica WAXS folosită de De Caro are o mare precizie, ea fiind folosită pe diferite mostre de țesături istorice care datează din anul 3.000 î.Hr. și până în anul 2.000 d.Hr.

Omul de știință a comparat Giulgiul din Torino (despre care se crede că ar avea imprimat pe el chipul lui Iisus Hristos), cu acele mostre și a descoperit că el se potrivea cel mai bine cu o bucată de material din asediul din Masada, Israel, din anii 55-74 d.Hr.

”Tehnica de datare a tesăturilor cu raze X este nedistructivă. Prin urmare, ea se poate repeta de mai multe ori pe aceeași probă. Ar fi mai mult de dorit să existe o colecție de măsurători cu raze X de la mai multe laboratoare, pe mai multe probe, de dimensiuni cel mult milimetrice, prelevate din Giulgiul din Torino”, a spus De Caro.

În plus, De Caro a subliniat și factorii care ar putea urmări migrația Giulgiului din Torino din Orientul Mijlociu către Europa. El a spus că testele efectuate a demonstrat că s-au găsit mostre de polen din regiunea antică a Palestinei, care nu s-ar fi putut dezvolta în Europa.

Un istoric britanic dezvăluie adevărul despre Putin: De ce este neînfricat și ce boală mintală îl domină
Un istoric britanic dezvăluie adevărul despre Putin: De ce este neînfricat și ce boală mintală îl domină
Vladimir Putin a lansat recent o încercare ciudată de a se autointitula noul Iisus Hristos și de a se poziționa la nivel religios în legătură cu războiul din Ucraina. Dar, în realitate, un...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#giulgiul din torino, #Giulgiul Torino panza Iisus, #Giulgiul torino noi cercetari, #Giulgiul Torino descifrat, #Iisus Hristos , #descoperire