O gimnastă a amenințat cu sinuciderea la Deva. "Au forțat-o să concureze cu picioarele pline de sânge"

Vineri, 23 Septembrie 2022, ora 11:41 6823 citiri
Amalia Puflea. Foto: Facebook / Federația Română de gimanstică

Probleme grave în cantonamentul gimnastelor de la Deva.

Amalia Puflea, o sportivă de 15 ani, din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea din cauza comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Prosport a dezvăluit întreaga poveste și a stat de vorbă cu mama micuței gimnaste.

"Ne pornim s-o luăm, noi suntem din Bîrlad și mergem la Deva. Problemele au început de când domnii antrenori au început să se poarte foarte urât cu majoritatea din ele, nu știu dacă ceilalți părinți au curajul să vorbească.

Cert e că eu am ajuns la limită… Nu se poate așa ceva! Copilul meu m-a anunțat azi, printr-un sms, că, dacă nu vin s-o iau, se aruncă de la geam.… Au început să vorbească urât cu ea, s-a ajuns la bătăi…

Am vorbit cu fata mea și a zis că ea nu se mai simte confortabil acolo și am cerut transferul la Dinamo. O presează din toate punctele de vedere.

S-a ajuns însă prea departe, s-a ajuns la bătăi, la injurii, la jignirea familiilor și la amenințări.

Ca să-i spui copilului că e maimuță crăcănată, că pune cartofii pe ogor cu fundul. Expresii gen morții mătii, au forțat-o să concureze cu picioarele pline de sânge, țîșnîndu-i sîngele…

Am cerut conducerii federației să ia o măsură împotriva dumnealor, a antrenorilor. de asemenea am cerut transferul copilului meu. Le-am relatat tot ce s-a întâmplat, doamna președinte a vorbit cu copilul meu și i s-au povestit tot ce a avut loc la Deva", a povestit Elena Onel, mama gimnastei, pentru Prosport.

Deocamdată, președintele Federației Române de gimnastică, Carmencita Constantin, și antrenorii de la Deva nu au oferit niciun comentariu despre cele povestite de Elena Onel.

Amalia Puflea este une dintre gimanstele de viitor ale României. Micuța sportivă a luat aur la sol și bronz la bârnă la Campionatul European de la Munchen, din vara acestui an.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Luni, 05 Decembrie 2022
Brazilia
21:00
Coreea de Sud
Marti, 06 Decembrie 2022
Maroc
17:00
Spania
Marti, 06 Decembrie 2022
Portugalia
21:00
Elveția
Echipe
M
V
E
I
G
P
3
2
1
0
5 - 1
7
3
2
0
1
5 - 4
6
3
1
1
1
4 - 3
4
3
0
0
3
1 - 7
0