Gica Popescu a identificat o mare problema a fotbalului romanesc: Nu am crezut ca voi putea auzi asemenea aberatii

Luni, 26 Martie 2018, ora 22:17 8069 citiri
Foto: Captura Telekom Sport

Gica Popescu a identificat o mare problema a fotbalului romanesc, el explicand ca multe dintre nereusitele echipelor noastre vin de la pregatirea insuficienta a antrenorilor.

Fostul international a marturisit ca a urmat o perioada cursurile Scolii de Antrenori de la FRF si ca a ramas socat de lectiile care se predau acolo.

"Eu am facut cursuri la Scoala de Antrenori si ce am auzit acolo nu am crezut ca vreodata voi putea auzi asa ceva, asemenea aberatii. Lucrurile pe care noi le-am invatat despre fotbal erau altceva, cu susul in jos. Altceva. Oamenii astia, daca-i asculta pe cei care predau acolo, spun ca asa e. De exemplu, eu am invatat de copil pana am cand m-am facut mare, de la Cruyff, de la Mourinho, ca cele trei faze ale jocului de fotbal sunt atacul pozitional, contraatacul si fazele fixe.

La Scoala de Antrenori am auzit asa: fazele jocului de fotbal sunt atacul iminent si atacul rapid. Asta am invatat eu la cursul respectiv! Asta este problema. Cei care stau acolo, in sala, poate n-au avut sansa sa ajunga in Liga 1. Sunt antrenori care vin acolo sa fie antrenori la copii si juniori. Si te duci apoi in fata copiilor si le spui: ba, astea sunt fazele! Si dupa aia ii aud la televizor pe Hagi sau Petrescu. Si vor spune ca astia sunt tampiti, ca noi la Scoala de Antrenori am invatat altceva.

Stiti mi-a zis mie, in 2014, presedintele Federatiei din Spania? Cel mai mare lucru pe care l-a facut a fost educarea antrenorilor. Daca noi suntem unde suntem este ca avem antrenori", a declarat Gica Popescu la Telekom Sport.

Gica Popescu a incercat sa candideze la alegerie FRF din 2014, insa a fost condamnat in Dosarul Transferurilor cu o zi inaintea scrutinului.

La alegerile din acest an, Popescu a anuntat ca il sprijina pe Ionut Lupescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News