Basescu pune punct discutiilor despre gratierea lui Gica Popescu: Respect judecatorul! (Video)

Marti, 11 Martie 2014, ora 20:15
5807 citiri
Basescu pune punct discutiilor despre gratierea lui Gica Popescu: Respect judecatorul! (Video)
Foto: gsp.ro

Presedintele Traian Basescu a vorbit, marti seara, despre gratierea fostului fotbalist Gica Popescu.

De asemenea, seful statului s-a referit si la cererea de gratiere a lui Gigi Becali, patronul Stelei dorind sa iasa din puscarie pentru a se opera.

Traian Basescu a explicat ca nu conteaza numarul de semnaturi stranse pentru gratierea lui Gica Popescu si chiar i-a intrebat pe jurnalisti daca sunt platiti pentru aceasta campanie "Free Gica".

Basescu acuza Guvernul si Parlamentul: Nu lasa justitia libera!

"Eu v-as ruga, la fel cum subiectul e foarte actual pe anumite televiziuni, as vrea sa stiu, daca nu e cu pacat, daca a platit cineva banii pentru a se face astfel de campanii, pentru Becali, pentru Popescu. Mi se pare o campanie foarte puternica si nejustificata", a declarat presedintele, intr-o conferinta sustinuta la Palatul Cotroceni.

Presedintele a atras atentia ca "e o intreaga procedura, nu ca aduna un post de televiziune 50.000 de semnaturi, poate aduna si 5 milioane, procedura e cu totul alta. Daca televiziunile ar respecta statul de drept, ar citi macar legea care permite presedintelui gratierea...".

Stanomir, despre gratiere: Mesajul ar fi "Judecatorii te condamna, politicienii te scot din inchisoare"

Nicio gratiere in al doilea mandat

Basescu a precizat ca in al doilea sau mandat la Cotroceni nu a gratiat nici macar un condamnat, el specificand ca aceasta prerogativa tine doar de vointa lui.

"Nu am facut multe gratieri in primul meu mandat. Toate gratierile sunt in primul mandat. In al doilea nu exista nicio gratiere, nici macar pe motive umanitare. Pentru ca intr-adevar gratierea e un act de vointa al presedintelui si punct, nu ii trebuie avize", a continuat seful statului.

Acesta a spus ca a plecat de la premisa ca "intre un om pe care l-am respectat si il respect, l-am admirat si il admir, il cunosc mai bine sau mai putin, intre un astfel de om si a respecta un judecator, am preferat sa respect judecatorul, pe care nici macar nu il cunosc.

Presedintele poate face foarte mult rau prin atributiunile lui justitiei, prin abuzul de gratiere, si de aceea am fost extrem de retinut si in primul mandat, iar in al doilea mandat am eliminat functia gratierii", a incheiat seful statului.

Gratiere pentru Gica Popescu - caz de presa, presiune pentru gratierea colectiva sau salvarea unui simbol? Dezbatere Ziare.com

Gica Popescu a fost condamnat la trei ani, o luna si 10 zile de inchisoare dupa ce a fost gasit vinovat de evaziune fiscala si spalare de bani in Dosarul Transferurilor.

Imediat dupa ce a fost incarcerat in penitenciarul Rahova, oficialii echipei din Calafat au anuntat ca strang semnaturi pentru o cerere de gratiere a fostului international roman.

Mari personalitati ale sportului, incepand cu Gica Hagi si Ilie Nastase, s-au alaturat acestui demers, solicitandu-i presedintelui Basescu gratierea lui Popescu.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Traian Basescu gratiere Gica Popescu, #Gica Popescu gratiat, #Basescu gratiere Gigi Becali , #DNA
Comentarii
Poza JulianDoe
JulianDoe
rank 5
era timpul sa se termine mascarada asta cu Gica Popescu.