FIFA vrea mai multe echipe la Cupa Mondiala

Marti, 04 Octombrie 2016, ora 09:482753 citiri
FIFA vrea mai multe echipe la Cupa Mondiala
Foto: Hepta

Presedintele Federatiei Internationale de fotbal, Gianni Infantino, a propus marirea numarului de echipe participante la Cupa Mondiala de la 32 la 48, incepand cu editia din 2026, reluand astfel o idee pe care o vehiculase inaintea alegerii sale in aceasta functie.

Conducatorul FIFA a precizat, intr-o interventie pe care a avut-o la Bogota, ca potrivit propunerii sale, "cele mai bune 16 echipe se vor califica direct in faza grupelor Mondialului, iar celelalte 32 ar urma sa joace un meci de baraj, un 'play-off', cu trei zile inaintea debutului Mondialului (in tara gazda a competitiei), pentru stabilirea celorlalte 16 echipe".

"Sunt idei pentru a gasi cea mai buna solutie pentru Cupa Mondiala din 2026 si le vom dezbate in lunile urmatoare, inainte de a lua o decizie in 2017", a adaugat Infantino.

"Astfel, vom avea 16 echipe in plus calificate la turneul final, iar acestea isi vor disputa prezenta intr-un meci, ceea ce va fi absolut incredibil din punct de vedere al intensitatii", considera presedintele FIFA, care a facut aceasta propunere in cadrul unui discurs sustinut la Universitatea Sergio Arboleda, din capitala Columbiei.

In campania sa de candidatura la presedintia FIFA, Gianni Infantino, fost secretar general al UEFA si mana dreapta a lui Michel Platini, a declarat in mai multe randuri in doreste sa sporeasca numarul de echipe participante la Cupa Mondiala, de la 32 la 40, incepand din 2026.

Dupa editiile din 2014, 2018 si 2022, atribuite Braziliei, Rusiei, respectiv Qatarului, continentul american ar putea avea din nou sanse ridicate de a gazdui Mondialul de fotbal, in 2026.

Comentarii
Neutru
rank 5
"FIFA vrea mai multe echipe la cupa Mondiala"