Platforma Ghişeul.ro a colectat peste 1 miliard de lei în anul 2021. Care sunt cele mai active instituții în funcție de valoarea sumelor achitate

Joi, 30 Decembrie 2021, ora 18:29
1912 citiri
Platforma Ghişeul.ro a colectat peste 1 miliard de lei în anul 2021. Care sunt cele mai active instituții în funcție de valoarea sumelor achitate
Platforma este folosită de cetăţeni şi companii pentru a achita peste 350 de servicii publice

Platforma Ghişeul.ro a depăşit pragul de 1 miliard de lei sume colectate într-un an calendaristic, recordul plăţilor pe platformă fiind de 1,001 miliarde lei, sumă colectată din peste 2,6 milioane de tranzacţii, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

"Astăzi, 30 decembrie 2021, Ghişeul.ro a depăşit pragul de 1 miliard de lei sume colectate într-un an calendaristic", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, pe parcursul anului 2021, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a continuat eforturile de dezvoltare şi promovare a platformei. Astfel, numărul de utilizatori activi Ghişeul.ro a depăşit 1.138.000.

Totodată, plăţile realizate de utilizatori în doar 12 luni depăşesc, atât ca număr al tranzacţiilor, cât şi ca sume colectate, cifrele înregistrate în perioada 2011-2021.

"Ghişeul.ro a crescut în ultimul an mai mult decât în primii 9 însumaţi. Dacă între 2011 şi 2021 numărul total de plăţi prin platformă a fost de 2.495.652, din ianuarie până pe 30 decembrie 2021 platforma a înregistrat 2.643.202 tranzacţii. Un rezultat la fel de spectaculos este valoarea sumelor colectate. Din 2011 până în 2020, sumele tranzacţionate prin Ghişeul.ro au însumat 903.944.418 lei, în timp ce în ultimele 12 luni am ajuns la peste 1 miliard de lei!

Este evident că românii şi-au schimbat comportamentul în relaţia cu statul român. La ADR noi lucrăm pe baza datelor, iar aceste date au întemeiat deciziile pentru dezvoltarea platformei de plăţi online. Lucrăm deja la aplicaţia mobilă Ghişeul.ro şi la versiunea 2.0 a platformei web www.ghiseul.ro", a afirmat preşedintele ADR, Octavian Oprea.

Conform sursei citate, adăugarea de noi servicii publice şi tipuri de plăţi în platformă a contribuit decisiv la creşterea exponenţială a utilizării sale şi la suma record colectată în ultimele 12 luni.

Numărul de plăţi efectuate fără autentificare în anul 2021 a depăşit 1.580.000. Totodată, numărul de plăţi efectuate cu autentificare în 2021 a ajuns la peste 1.065.000.

Cele mai active trei instituţii în 2021, în funcţie de valoarea sumelor colectate prin Ghişeul.ro, sunt: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, cu plăţi realizate prin Spaţiul Privat Virtual şi contribuţii de asigurări sociale aferente Declaraţiei Unice - peste 477 milioane de lei; Imprimeria Naţională, cu plăţi pentru paşapoarte - peste 93 de milioane de lei; RAAPPS, cu plăţi pentru permise auto şi certificate de înmatriculare - peste 41 de milioane de lei.

Lansată în 2011, Ghişeul.ro este platforma oficială de plăţi online a statului român. Platforma este administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), în parteneriat cu Asociaţia de Plăţi Electronice din România (APERO).

Ghişeul.ro este folosită de cetăţeni şi companii pentru a achita peste 350 de servicii publice oferite de 1000 de instituţii şi autorităţi. Sistemul informatic este accesibil non-stop. Platforma Ghişeul.ro se interconectează cu sistemele informatice ale instituţiilor publice partenere pentru a afişa obligaţiile de plată ale utilizatorilor. De asemenea, platforma permite plăţi fără autentificarea în contul de utilizator pentru o suită de servicii publice şi amenzi.

"Spălătorul de cadavre". Ce pensie lunară are omul de televiziune Mihai Tatulici, după 48 de ani de activitate
"Spălătorul de cadavre". Ce pensie lunară are omul de televiziune Mihai Tatulici, după 48 de ani de activitate
Mihai Tatulici (75 ani), unul dintre cei mai influenți oameni de televiziune după 1990, s-a retras definitiv acum 11 ani. El a refuzat să revină, în ciuda propunerilor pe care le-a avut,...
Reducerea cheltuielilor în timpul pensionării: la ce trebuie sa renunți
Reducerea cheltuielilor în timpul pensionării: la ce trebuie sa renunți
Pensionarea este momentul în care poți să te bucuri de roadele muncii tale, dar în multe cazuri este o provocare pentru a găsi modalități să faci economii. O modalitate eficientă de...
#ghiseul, #plati, #bani, #taxe, #impozite , #Colectiv