Cum alegi ghiozdanul potrivit, în funcție de vârsta și înălțimea copilului

Advertorial
Luni, 18 Aprilie 2022, ora 16:27
6082 citiri
Cum alegi ghiozdanul potrivit, în funcție de vârsta și înălțimea copilului
FOTO: herlitz.ro

Alegerea ghiozdanului pentru școală, potrivit pentru vârsta și înălțimea copilului, îi poate pune în dificultate pe cei mai mulți dintre părinți. Cum trebuie să fie produsul perfect? Descoperă, în continuare, un mic ghid pentru achiziționarea celui mai bun ghiozdan, în funcție de perioada de dezvoltare a școlarului.

Cum alegi ghiozdanul potrivit pentru copilul tău

Procesul de selecție a ghiozdanului implică numeroase aspecte: de la material, culoare și imprimeu, la dimensiuni și greutate. Este indicat să ții cont de preferințele școlarului, însă trebuie să pui pe primul loc nevoile acestuia. Pentru a preveni durerile de spate și alte probleme de sănătate care pot fi cauzate de o alegere nepotrivită, achiziționează ghiozdane școlare adecvate atât vârstei, cât și înălțimii copilului.

În funcție de vârsta copilului

Vârsta școlarului sau perioada de dezvoltare reprezintă un indicator bun pentru nevoile acestuia. Ghiozdanul trebuie să aibă suficient spațiu pentru rechizite, însă fără a-i crea copilului un disconfort. Iată câteva sfaturi care să faciliteze selecția:

  • Clasele I-IV - ghiozdanul ar trebui să fie ușor și să aibă dimensiuni reduse. Înălțimea acestuia poate fi între 35-40 de centimetri, de pildă. Optează pentru un model cu o curea reglabilă pentru torace și una pentru talie;
  • Clasele V-VIII - în această perioadă, copilul se poate dezvolta destul de mult. Din acest motiv, poți achiziționa mai multe ghiozdane, care să țină pasul cu schimbările din viața școlarului. De asemenea, acestea trebuie să fie mai spațioase;
  • Clasele IX-XII - greutatea ghiozdanului plin cu rechizite poate crește, iar din acest motiv ar trebui să achiziționezi un produs foarte ușor. În același timp, acesta ar trebui să ofere susținere și să fie bine compartimentat. Evită ghiozdanele care se poartă pe un singur umăr, deoarece pot duce la deformarea coloanei.

În funcție de înălțimea copilului

În mod ideal, ghiozdanul nu trebuie să depășească linia umerilor și pe cea a șoldului. De asemenea, nu trebuie să fie mai lat decât zona umerilor. Alege un produs cu bretele flexibile și cu o curea cu burete pentru talie și una pentru torace. Astfel, copilul poate avea o postură corectă, care să nu-i creeze probleme cu spatele.

Mai mult, este recomandat ca greutatea ghiozdanului, cu tot cu rechizite, să fie mai mică de 10% din greutatea copilului. Revenind, școlarul trebuie să probeze rucsacul înainte de a-l achiziționa, astfel încât dimensiunile acestuia să fie potrivite cu înălțimea copilului: să fie sub nivelul umerilor și deasupra șoldului.

În plus, poți alege un model pe care îl poți adapta perioadei de creștere a copilului, cu spate reglabil. Mai exact, spatele ghiozdanului are un sistem prin care poate fi modificat, cu numeroase trepte de reglare, în funcție de înălțimea copilului. În acest mod, rucsacul școlar i potrivește atât în clasa I, cât și în clasa a IV-a, de exemplu, când diferența de înălțimea poate fi considerabilă.

Alege cu atenție ghiozdanul pentru școală, astfel încât să îmbine atât preferințele copilului în materie de culoare și imprimeu, cât și nevoile acestuia. Achiziționează un model ergonomic, potrivit vârstei și înălțimii copilului, care să contribuie la menținerea unei posturi corecte.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#ghiozdan, #ghiozdan copil, #ghiozdan scoala , #stiri life style