Ghinea, atac la ministrul Muncii: "Budăi continuă să demonstreze că este şi idiot şi ticălos"

Miercuri, 29 Decembrie 2021, ora 09:05
8279 citiri
Ghinea, atac la ministrul Muncii: "Budăi continuă să demonstreze că este şi idiot şi ticălos"
Fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea FOTO Facebook

Fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea a afirmat, marţi seară, că organizaţia ”O Ţară ca Afară” pe care a fondat-o nu va lucra cu fonduri de asistenţă tehnică din PNRR, proiectele pe care le are în vedere vizând fonduri de la Parlamentul European, aşa cum a menţionat în anunţul privind retragerea sa din conducerea USR. ”Să se calmeze PSD, Nistorescu, Chireac şi alţi borfaşi obişnuiţi că dacă lucrezi cu bani publici musai furi”, a transmis Ghinea.

Cristian Ghinea a postat, marţi seară, un mesaj pe Facebook, în care face din nou referire la consultanţa din PNRR şi la ministrul Muncii, Marius Budăi.

”Să afirmi că eu am pus consultanţă în PNRR înseamnă să fii idiot. Au fost cereri de la instituţii multe pentru asistenţă şi eu am scos o bună parte dintre ele, o altă parte a fost scoasă de Comisia Europeană. Tocmai, că am limitat asistenţa tehnică. A rămas doar unde au demonstrat lipsa de capacitate de implementare. Asistenţa tehnică din PNRR e sub 1%. Comparativ cu fondurile europene clasice unde e 7%. Să afirmi că motivul prezenţei acelei finanţări ar fi că să ofer eu consultanţă înseamnă să fii şi ticălos. Nu există consultanţă ca atare. Budăi continuă să demonstreze că este şi idiot şi ticălos”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Cristian Ghinea.

Acesta susţine că ministrul Muncii ”face aceste acuzaţii aberante tocmai când anunţă că ia consultanţă (de fapt, asistenţă tehnică, dar semianalfabeţii nu fac diferenţa) de la Banca Mondială pentru legea pensiilor”.

”Fă, mă, tu dacă eşti deştept şi expert: Renunţă la consultanţă şi fă legea pensiilor, că de aia iei salariu! Ca să fie clar, pentru că PSD a dat ordin să perpetueze calomnia asta şi eu nu am site-urile lor slinoase la dispoziţie, rog media să mă întrebe şi pe mine nişte factualităţi care mă privesc. În anunţul retragerii mele din funcţia de vicepreşedinte USR am menţionat explicit Parlamentul European. Care are posibilităţi de finanţare pentru policy. Trebuie să fii idiot să înţelegi de aici ”consultanţă din PNRR”. Nicio legătură. Deci, ca să se calmeze PSD, Nistorescu, Chireac şi alţi borfaşi obişnuiţi că dacă lucrezi cu bani publici musai furi: organizaţia O Ţară ca Afară pe care am fondat-o nici nu este eligibilă şi nici nu va lucra cu fonduri de asistenţă tehnică din PNRR”, a mai scris Ghinea.

Acesta are şi un mesaj ”pentru cititorii vexaţi de limbaj”.

”Le spun doar atât: uneori cu borfaşii nu ai altă soluţie (...) limbajul este factual demonstrabil bazat pe realitate. Nu vă faceţi probleme pentru calitatea mesajul de aici, ne adaptăm funcţie de temă (...) În anul în care Budăi termina prima facultate la 36 de ani, la Spiru Haret, eu reveneam în ţară de la un master la London School of Economics. După ce am câştigat o bursă de la guvernul Majestăţii sale promiţând că voi contribui la europenizarea României. Cred că m-am ţinut de cuvânt şi PNRR este apogeul acestui efort. Chiar va schimba România. Parte din efortul de curăţare a mediului e să şi avem curajul să spunem pe nume unor asemenea exemplare. Suntem conduşi de borfaşi care nu au făcut şcoala la timp, dar încearcă să treacă elevaţi. Eu sunt invers”, a mai scris Ghinea.

Cristian Ghinea şi-a anunţat colegii de partid, într-un mesaj intern, că va demisiona din funcţia de vicepreşedinte al USR şi membru în Biroul Naţional al partidului de la începutul lunii ianuarie 2022 pentru a se ocupa de două proiecte de asistenţă şi monitorizare pentru PNRR împreună cu eurodeputaţii Dragoş Pîslaru şi Vlad Botoş.

Fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea a declarat, în 16 decembrie, că nu există o obligaţie pentru ca ministrul Muncii, Marius Budăi, să solicite bani de asistenţă tehnică din PNRR ca să facă legea pensiilor. El a adăugat că Marius Budăi ”e atât de stupid încât nici măcar o licitaţie pentru asistenţă nu poate organiza ca lumea”.

Cătălin Drulă, după ce BEC a respins protocolul Alianței Dreapta Unită: "Ciolacu e în spatele mașinațiunilor. E speriat”
Cătălin Drulă, după ce BEC a respins protocolul Alianței Dreapta Unită: "Ciolacu e în spatele mașinațiunilor. E speriat”
Președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni, 18 martie, că Marcel Ciolacu se află în spatele deciziei Biroului Electoral Central de a respinge constituirea Alianţei Dreapta Unită,...
Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?
Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?
Analiză: PMP are un partaj nerezolvat în justiție. În același timp, primarii USR sunt hărțuiți iar puterea (PSD+PNL) e nemulțumită de potențialul de creștere al Alianței Dreapta...
#ghinea pnrr, #marius budai, #USR, #ONG, #consultanta , #stiri Cristian Ghinea