Fenomenul global care trimite unde de șoc în lume: 80% dintre minunățiile Pământului dispar VIDEO

Sambata, 07 Ianuarie 2023, ora 01:18
6397 citiri
Fenomenul global care trimite unde de șoc în lume: 80% dintre minunățiile Pământului dispar VIDEO
Ghețarii lumii se vor topi până în 2100 anunță experții FOTO: Daily Mail

Oamenii de știință de la Universitatea Carnegie Mellon din Statele Unite, care au realizat un studiu amplu, dau un avertisment omenirii privind fenomenele extreme care vor lovi Pământul, din cauza schimbărilor climatice. Astfel, ei au anunțat că lumea va pierde 80% din ghețarii lumii, una dintre minunile naturale ale planetei noastre, până în 2100 datorită încălzirii globale.

Această pierdere uriașă reprezintă echivalentul a 41% din masa totală de gheață a Pământului, un lucru foarte grav pentru evoluția planetei noastre și a vieții oamenilor, potrivit Daily Mail.

Oamenii de știință, experți în climatologie, de la Universitatea Carnegie Mellon din SUA au proiectat pierderea de gheață cu care se poate confrunta planeta în diferite scenarii de emisii.

Orașul american aflat la 3 kilometri de Rusia: Fără străzi, bănci și restaurante VIDEO

Descoperirile lor sugerează că, chiar dacă suntem capabili să limităm creșterea temperaturii medii globale la 2,7 ° F (1,5 ° C), aproape jumătate din masa totală a ghețarilor planetei va dispărea.

Această pierdere ar putea avea un impact negativ asupra ciclurilor hidrologice locale și ar putea duce la o creștere a pericolelor ghețarilor, cum ar fi avalanșe și inundații. Multe studii au arătat că ghețarii din întreaga lume se topesc rapid ca urmare a încălzirii globale.

În noiembrie 2022, oamenii de știință au descris ghețarul Thwaites din Antarctica că „se ține cu unghiile de uscat”, după ce au descoperit că s-a retras de două ori mai repede decât se credea anterior în ultimii 200 de ani.

Cine a câștigat după renunțarea la gazele Rusiei: Două țări, cele mai mari exportatoare din lume de GNL

Acest lucru ar putea duce la creșterea nivelului mării la nivel global doar cu 10 picioare (3 m), dar alți cercetători au prezis creșterea care ar fi generată de alte mase mari de gheață.

De exemplu, platforma de gheață Pine Island din Antarctica ar putea provoca o creștere de 1,6 picioare (0,5 m), în timp ce calota de gheață din Antarctica de Est poate contribui cu 16 picioare (4,9 m) până la 2500.

Creșterea nivelului mării amenință orașe precum Shanghai și Londra, zone joase din Florida și Bangladesh și chiar națiuni întregi precum și insulele Maldive.

Descoperire alarmantă pentru sănătate: Consumul insuficient al unei băuturi duce la moarte prematură

Pentru noul studiu, publicat astăzi în revista Science, echipa din Pennsylvania a făcut predicții cu privire la câți dintre cei 215.000 de ghețari montani de pe Pământ se vor pierde (80%) dacă temperaturile globale ar continua să crească, până în 2100.

Și UNESCO monitorizează aproximativ 18.600 de ghețari din 50 dintre siturile sale din Patrimoniul Mondial și a spus că o treime dintre aceștia urmează să dispară până în 2050.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#ghetari, #ghetari topire, #ghetari Antarctica, #ghetari topesc, #ghetar Antarctica, #Antarctica, #schimbari climatice, #incalzire globala , #stiri mediu