Gheorghe Stefan "Pinalti" a fost trimis in judecata intr-un nou dosar

Marti, 25 Aprilie 2017, ora 16:58
2239 citiri
Gheorghe Stefan "Pinalti" a fost trimis in judecata intr-un nou dosar
Foto: Ziare.com

Fostul primar al municipiului Piatra Neamt Gheorghe Stefan, care executa in prezent o pedeapsa de sase ani de inchisoare in dosarul "Microsoft", a fost trimis in judecata de DNA intr-un nou dosar in care este acuzat ca a primit mita 200.000 de lei de la reprezentantul unei firme.

Procurorii DNA - Bacau au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Gheorghe Stefan, la data faptei primar al municipiului Piatra Neamt si vicepresedinte al fostului PDL, pentru trafic de influenta.

In cursul anului 2009, in contextul in care o societate comerciala intentiona sa participe la procedura publica de atribuire a contractului de lucrari aferent unui proiect finantat din fonduri nerambursabile, Gheorghe Stefan i-a solicitat administratorului acestei firme sa-i remita o suma reprezentand 10% din valoarea lucrarilor ce urmau sa fie executate.

"Banii respectivi au fost pretinsi de inculpatul Stefan Gheorghe in schimbul promisiunii acestuia de a interveni pe langa persoane din conducerea Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit in vederea influentarii rezultatului procedurii de atribuire a respectivului contract de lucrari", arata DNA.

In baza acestei intelegeri, in anul 2011, Gheorghe Stefan a primit, printr-un intermediar, de la reprezentantul societatii comerciale in cauza, in numerar, suma de 200.000 de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamt.

In afara de acest dosar, Gheorghe Stefan a mai fost trimis in judecata in alte cinci dosare, in unele dintre acestea fiind deja condamnat.

Gheorghe Stefan executa din octombrie 2016 o pedeapsa de sase ani de inchisoare in dosarul "Microsoft".

In 3 martie, Stefan a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta in al optulea dosar de coruptie "Posta Romana", in care prejudiciul este de 2,2 milioane de lei. Alaturi de Stefan vor fi judecati, de catre magistratii Tribunalul Bucuresti, doi fosti directori din compania nationala si doi oameni de afaceri.

De asemenea, in 20 aprilie, Gheorghe Stefan a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucuresti, la trei ani de inchisoare cu executare, dupa ce a recunoscut ca a facut trafic de influenta si si-a folosit functia de vicepresedinte al PDL pentru a obtine ilegal bani pentru partid, in aceeasi cauza fiind judecat si fostul secretar general al PDL Vasile Blaga. Instanta a dispus confiscarea de la Gheorghe Stefan a sumei de peste 1,6 milioane de euro.

La inceputul lunii octombrie 2016, Gheorghe Stefan a fost condamnat definitiv la sase ani de inchisoare cu executare in dosarul "Microsoft".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Gheorghe Stefan trimis judecata mita, #Pinalti trimis judecata spaga, #pinalti trimis judecata DNA , #DNA