Gheorghe Stefan, despre simpatia pentru PMP si reconcilierea dintre Basescu si PDL - Interviu

Sambata, 01 Februarie 2014, ora 08:42
5734 citiri
Gheorghe Stefan, despre simpatia pentru PMP si reconcilierea dintre Basescu si PDL - Interviu
Foto: Romania Tv

Vicepresedintele PDL Gheorghe Stefan spune ca sustine decizia Elenei Udrea de a se alatura Miscarii Populare, despre care spune ca este un proiect viabil pe care el insusi il simpatizeaza.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, primarul din Piatra Neamt s-a declarat alaturi de Traian Basescu, despre care spune ca este cel mai bun politician din Romania, care ar putea reveni la sentimente bune fata de PDL si l-ar putea sustine pe Catalin Predoiu la prezidentiale.

Totodata, liderul democrat-liberal a subliniat necesitatea unei drepte unite, care sa cuprinda PDL, PNL, Miscarea Populara, Forta Civica si PNTCD, apreciind ca o astfel de alianta poate sa dea un candidat unic pentru Cotroceni.

Udrea, demisie fara explicatii din PDL - Flutur: L-am informat pe Blaga si atat, respect decizia ei

Cum vedeti demisia Elenei Udrea din PDL si inscrierea in Partidul Miscarea Populara?

Aici e optiunea dumneaei, e dreptul dumneaei sa gandeasca si sa ia deciziile pe care le doreste.

Ati fost sustinator al Elenei Udrea in campania pentru alegerile parlamentare. Sustineti si decizia pe care a luat-o?

Da, sustin decizia dumneaei, pentru ca este un proiect pe care l-a conceput Traian Basescu si cred ca este un proiect viabil pentru Romania.

Elena Udrea a demisionat din PDL

Udrea isi anunta inscrierea in PMP: Plec dintr-un partid, raman intr-o echipa

V-ar interesa acest proiect?

Eu oricum sunt intr-o echipa si nu ma dezic de echipa in care am fost si raman in aceeasi echipa, adica alaturi de Traian Basescu.

Alaturi de Traian Basescu, dar sunteti in PDL...

Sunt in PDL, dar am dreptul sa am simpatii si pot sa simpatizez cu o miscare care cred ca va avea un viitor politic in Romania.

Pe viitor ma gandesc ca pot sustine, chiar daca sunt in PDL, aceasta Miscare. Este posibil sa ai optiuni si simpatii, chiar daca esti inscris intr-un anumit partid.

Pana la urma veti fi adversari.

Nu, de ce? Eu cred ca, in politica, dreapta trebuie sa fie unita toata, inclusiv PDL, PNL, PNT (PNTCD - n.red.), deci toti care sunt de dreapta in Romania ar trebui sa formeze o alianta, o uniune pentru a avea succes la alegerile prezidentiale si la cele parlamentare din 2016.

Deci o dreapta cu PNL si PDL?

Categoric. Si Miscarea Populara, si PNT, Forta Civica, deci trebuie sa fie o dreapta unita, pentru ca, consider eu, politicile de dreapta duc la dezvoltare, crestere economica si, pana la urma, si la cresterea nivelului de trai.

PMP s-a inscris oficial - care sunt noile formatiuni de pe dreapta politicii romanesti

Presedintele Traian Basescu s-a dezis de PDL, anul trecut, dupa alegerile din partid.

S-a dezis la momentul respectiv, pentru ca a considerat ca au alte optiuni, sa zicem, politice, nu chiar cele de dreapta. Dar cred ca PDL cred ca poate sa fie un partid de dreapta.

Vedeti o reconciliere intre PDL si Traian Basescu?

Categoric. Pana la urma, eu cred ca aici trebuie sa ajungem, pentru ca optiunile diferite pe anumite persoane nu inseamna sa apara o lupta antagonica intre PDL si Traian Basescu. Pana la urma, trebuie sa ajunga la o colaborare, e opinia mea. Toate fortele de dreapta trebuie sa colaboareze si cred ca Traian Basescu poate si este un varf de lance.

Atunci vor avea fortele de dreapta si un candidat comun la prezidentiale?

Toata dreapta trebuie sa fie unita si candidatul cu cele mai mari sanse trebuie sa fie sustinut pentru ca dreapta sa dea un potential presedinte. Nu putem sa ne pronuntam in momentul asta. Cred ca dupa alegerile europarlamentare, cu 3-4 luni inainte de prezidentiale, atunci cred ca ar trebui sa vedem candidatul cu cele mai mari sanse.

Traian Basescu a spus ca nu il sustine pe Catalin Predoiu.

E optiunea lui, la momentul asta nu il sustine, dar probabil daca domnul Predoiu va fi cu cele mai mari sanse, pana la urma in politica niciodata sa nu spui niciodata. Cred ca Traian Basescu este destul de experimentat si este cel mai bun politician in momentul de fata din Romania, asa ca este un tip orientat in politica.

Deci opinia dumnealui va conta destul de mult in aceasta privinta?

Categoric, eu sunt convins, pentru ca cred ca romanii, incet - incet, isi dau seama ca politicianul care a tinut Romania si doreste cel mai mult ca Romania sa creasca si sa creasca nivelul de trai al romanilor este Traian Basescu.

Deputatul Florin Popescu anunta ca mai multi parlamentari PDL vor trece la PMP

Bilantul parlamentarilor PDL inscrisi in PMP - Cine a plecat dupa Elena Udrea

Revenind la PMP, va asteptati ca alti lideri sau membri marcanti ai PDL sa treaca la Miscarea Populara?

Nume nu pot sa va dau, dar sunt convins ca vor fi destui adepti, atat din PDL, cat si din alte partide, si chiar oameni care n-au facut politica, sa fie adepti, simpatizanti sau chiar membri ai PMP.

Eu nu pot sa dau niciun nume, cei care doresc se vor alatura Miscarii Populare si cred ca trebuie sa o faca si public. Sunt convins ca minim 10 parlamentari vor veni in Miscarea Populara doar de la PDL, dar cred ca vor fi mai multi. Dar vor veni si din alte partide, sunt oameni care spera ca Miscarea Populara sa devina o forta in Romania.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Gheorghe Stefan demisie Udrea, #Gheorghe Stefan Partidul Miscarea Populara, #Gheorghe Stefan Traian Basescu, #Udrea demisie PDL, #Udrea inscriere Miscarea Populara, #alianta dreapta PDL PNL , #stiri Gheorghe Stefan