Gheorghe Stefan, cercetat de DNA intr-un nou dosar - a primit un sejur la Mamaia si un cantonament pentru Ceahlaul

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 13:43
3857 citiri
Gheorghe Stefan, cercetat de DNA intr-un nou dosar - a primit un sejur la Mamaia si un cantonament pentru Ceahlaul

Gheorghe Stefan, fostul primar al municipiului Piatra Neamt, este cercetat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un nou dosar, in care este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si instigare la abuz in serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA, Gheorghe Stefan este acuzat de fapte de coruptie pe care le-ar fi savarasit in perioada cand era primar si vicepresedinte al PDL, aducandu-i-se 8 acuzatii de spalare de bani.

In acelasi dosar, sunt cercetati penal si fostul director general adjunct Florin Aurelian Ciobotaru, coordonator al Directiei comerciale din CN Posta Romana SA, pentru abuz in serviciu, Marian Constantinof, om de afaceri care controla printr-un interpus Posh Telecom Solutions SRL, pentru complicitate la abuz in serviciu, si Cosmin Dragos Mihailescu, tot pentru complicitate la abuz in serviciu.

Gheorghe Stefan scapa de "beciul domnesc" - Va fi cercetat in arest la domiciliu

Potrivit procurorilor DNA, in anul 2009, Gheorghe Stefan, pentru a controla modul de atribuire ori de executare a contractelor, si-a impus un apropiat, pe Ciobotaru, in functia de director general adjunct avand in coordonare Directia comerciala a CN Posta Romana SA.

Ulterior, cei doi au convenit cu Constantinof ca o societate comerciala nou infiintata, controlata de omul de afaceri, sa inlocuiasca SC Smart Telecom Solutions SRL in relatia contractuala cu CN Posta Romana SA, privind prestarea, in unitatile postale ale companiei, de servicii de incasare electronica a facturilor prin folosirea unor terminale POS.

In schimbul folosirii influentei sale, pentru a-l determina pe Ciobotaru sa inceteze contractele CNPR cu SC Smart Telecom Solution SRL si sa le atribuie SC Posh Telecom Solutions SRL (pe care Marian Constantinof o controla prin interpusi), Gheorghe Stefan i-a cerut lui Marian Constantinof sa-i dea jumatate din profitul pe care l-ar fi obtinut aceasta din urma societate comerciala, in executarea contractelor incredintate.

Gheorghe Stefan, dupa sase luni de arest: Beciul domnesc te inmoaie. Toti vor plati (Video)

La cererea lui Gheorghe Stefan, Marian Constantinof a achitat din conturile SC Posh Telecom Solutions SRL suma totala de 302.845,48 lei catre o societate controlata prin interpusi de primarul din Piatra Neamt, pentru achizitionarea de publicitate in acest oras. Aceasta societate comerciala a directionat o parte din banii incasati catre o televiziune la care asociati erau copii lui Gheorghe Stefan.

Tot la solicitarea lui Gheorghe Stefan, Marian Constantinof a achitat costurile deplasarii si ale unui cantonament efectuat in Italia de echipa de fotbal Ceahlaul Piatra Neamt. Costul transportului si al cazarii, achitat din conturile unei firme la care asociat este Marian Constantinof, a fost de 39.417 lei si 35.306 euro.

Pe 3 septembrie 2009, Marian Constantinof, prin societatea la care era asociat, a platit 10.000 lei pentru Gheorghe Stefan si sotia sa, reprezentand costul unui sejur la Mamaia.

DNA mai precizeaza ca valoarea totala a sumelor date lui Gheorghe Stefan sau altora, la cererea lui, este de 422.138,07 lei (circa 100.000 de euro) si 35.306 euro.

In acest dosar, prejudiciul adus CN Posta Romana SA se ridica la 224.979,56 euro, la care se adauga 42.746,12 euro, reprezentand TVA.

Gheorghe Stefan "Pinalti" se simte barbat, nu tradat (Video)

Gheorghe Stefan mai este cercetat in stare de arest la domiciliu in dosarul Microsoft, masura dispusa la jumatatea lunii aprilie. Gheorghe Stefan a fost arestat in acest dosar in luna octombrie 2014 si a demisionat, la sfarsitul lunii martie, din functia de primar al orasului Piatra Neamt, dupa ce fusese suspendat din functie.

Acesta, alaturi de Dorin Cocos, Nicolae Dumitru "Niro" si Gabriel Sandu, a fost trimis in judecata, pe 23 martie. Cocos, Pinalti si Nicolae Dumitru "Niro" au fost acuzati detrafic de influenta si spalare de bani, iar Gabriel Sandu de luare de mita si spalare de bani.

F.N.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Gheorghe Stefan nou dosar DNA, #Gheorghe Stefan audiat DNA , #stiri Gheorghe Stefan