DNA: Gheorghe Stefan, sejur la mare si cantonament pentru Ceahlaul din banii luati spaga

Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 11:57
3112 citiri
DNA: Gheorghe Stefan, sejur la mare si cantonament pentru Ceahlaul din banii luati spaga
Foto: Arhiva (B1 TV)

Fostul primar de Piatra Neamt Gheorghe Stefan a fost trimis in judecata de procurorii DNA intr-un nou dosar, alaturi de alte persoane, inclusiv doi directori de la Posta Romana. Dosarul a fost deschis in urma unui raport al Corpului de Control cerut de Guvernul Ponta.

Gheorghe Stefan este acuzat de trafic de influenta, spalarea banilor (8 acte materiale) si instigare la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, se precizeaza intr-un comunicat remis joi de DNA.

Alaturi de el au mai fost trimisi in judecata Florin Aurelian Ciobotaru, la data faptelor director general adjunct, coordonator al Directiei comerciale din CN Posta Romana SA, Dan Mihai Toader, director general al CN Posta Romana SA, Emmanouil Sorillos, administrator al SC Smart Telecom Solutions SRL, Cosmin Dragos Mihailescu, Marian Constantinof, om de afaceri care, potrivit procurorilor, controla printr-un interpus SC Posh Telecom Solutions SRL si SC SMART TELECOM SOLUTIONS SRL.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca Posta Romana (CNPR) a incheiat la data de 27 iulie 2006, "in conditii dezavantajoase", un contract de asociere pentru "bill payment" (incasare electronica a facturilor) cu SC Super Total Services SRL (devenita SC Smart Telecom Solutions SRL).

"SC Smart Telecom Solutions SRL, reprezentata de Emmanouil Sorillos, nu a facut decat sa se interpuna intre CN Posta Romana SA si firma respectiva, preluand o parte din profitul companiei nationale.

Cel care, din partea CNPR, a determinat semnarea, de catre subordonatii sai, a acestui contract, este directorul general de la acel moment, Dan Mihai Toader. Contractul respectiv s-a incheiat ca urmare a intelegerii acestuia din urma cu inculpatul Emmanouil Sorillos. Prin executarea contractului, CN Posta Romana SA a suferit un prejudiciu de 1.437.139,24 euro", se arata in comunicatul DNA.

Numit pentru a controla atribuirea de contracte

Procurorii mai spun ca, in cursul anului 2009, inculpatul Gheorghe Stefan, primarul municipiului Piatra Neamt si vicepresedinte al PDL (fiind si membru in biroul permanent national al partidului), l-a impus pe inculpatul Florin Ciobotaru Aurelian, un apropiat al sau, in functia de director general al Postei Romane, cu scopul de "a controla modul de atribuire ori de executare a contractelor".

"Ulterior, Gheorghe Stefan si Ciobotaru Florin Aurelian au convenit cu inculpatul Marian Constantinof ca o societate comerciala nou infiintata, controlata de acesta din urma, sa inlocuiasca SC Smart Telecom Solutions SRL in relatia contractuala cu CN Posta Romana SA (...) Gheorghe Stefan i-a cerut lui Marian Constantinof sa-i dea jumatate din profitul pe care l-ar fi obtinut aceasta din urma societate comerciala, in executarea contractelor incredintate.

In acest context, Gheorghe Stefan a exercitat presiuni asupra lui Ciobotaru Florin Aurelian pentru identificarea urgenta a unor motive de incetare a contractelor dintre SC Smart Telecom Solutions SRL si CN Posta Romana.

La randul sau, Florin Ciobotaru Aurelian a exercitat presiuni asupra angajatilor din subordine pentru gasirea unor pretexte de incetare a contractelor amintite. Intrucat nu a gasit sprijin din partea angajatilor amintiti, Florin Ciobotaru Aurelian a apelat la cunostintele juridice ale lui Mihailescu Cosmin Dragos (recomandat de Marian Constantinof) pentru a-l ajuta in incetarea raporturilor comerciale dintre companie si SC Smart Telecom Solutions SRL", se mai arata in comunicatul DNA.

Contractele au fost denuntate unilateral, iar "CN Posta Romana SA si-a asumat riscul platii unor daune interese compensatorii".

"Dupa parcurgerea procedurilor judiciare declansate de SC Smart Telecom Solutions SRL pentru solutionarea litigiului comercial cu CN Posta Romana SA, compania a fost obligata la plata unor despagubiri de circa 4,5 milioane de euro", se mai arata in comunicatul DNA.

Procurorii DNA mai spun ca directorul Ciobotaru a incheiat ulterior, in aprilie 2009, un contract de asociere cu Posh Telecom Solutions SRL, "fara organizarea unei proceduri de achizitie transparente si legale, fara o justificare economica si in conditii dezavantajoase pentru compania nationala".

Publicitate copiilor, cantonament echipei Ceahlaul, sejur la mare sotiei

"CN Posta Romana SA a achitat nejustificat, in perioada mai - octombrie 2009, suma de 224.979,56 euro, suma care constituie prejudiciu adus bugetului companiei.

La cererea lui Gheorghe Stefan, Marian Constantinof, a achitat din conturile SC Posh Telecom Solutions SRL suma totala de 302.845,48 lei catre o societate controlata prin interpusi de primarul din Piatra Neamt, pentru achizitionarea de publicitate in municipiul Piatra Neamt.

Aceasta societate comerciala a directionat o parte din banii incasati catre o televiziune la care asociati erau copiii lui Gheorghe Stefan", se mai arata in comunicatul DNA.

Mai mult, tot la solicitarea lui Gheorghe Stefan, Marian Constantinof a achitat costurile deplasarii si ale unui cantonament efectuat, in Italia, de echipa de fotbal Ceahlaul Piatra Neamt. Costul transportului si al cazarii, achitat din conturile unei firme la care asociat este Marian Constantinof, a fost de 39.417 lei si 35.306 euro.

In plus, in septembrie 2009, Marian Constantinof, prin societatea la care era asociat, a platit 10.000 lei pentru Gheorghe Stefan si sotia sa, reprezentand costul unui sejur la Mamaia.

Gheorghe Stefan, cercetat de DNA intr-un nou dosar - a primit un sejur la Mamaia si un cantonament pentru Ceahlaul

De asemenea, Gheorghe Stefan si-a dat acordul ca o parte din sumele necuvenite primite de la Marian Constantinof sa fie directionate, sub forma unor sponsorizari, catre o asociatie sportiva a unei persoane din familia lui directorului Florin Aurelian Ciobotaru.

"Valoarea totala a sumelor date lui Gheorghe Stefan sau altora, la cererea lui, este de 422.138,07 lei (circa 100.000 de euro) si 35.306 euro", se mai arata in comunicatul citat.

Procurorii au instituit sechestrul asigurator asupra mai multor bunuri mobile si imobile ce apartin inculpatilor.

Gheorghe Stefan "Pinalti" divorteaza dupa 35 de ani de casnicie

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.

"In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii. Dosarul a valorificat raportul de control nr. 450/09.09.2013 al Corpului de control al primului ministru", se arata in incheierea comunicatului DNA.

Gheorghe Stefan mai este inculpat si in alte doua dosare.

Cocos, Gabriel Sandu, Dumitru Nicolae si Gheorghe Stefan, control judiciar in dosarul Microsoft

Laura Georgescu, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Stefan si Narcisa Iorga, pusi sub acuzare de DNA

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Gheorghe Stefan trimis judecata , #DNA